van der Horst

Duitsland: Enkele nieuwssprokkels vanuit de paddock

Frédéric Vasseur en Charles Leclerc
Frédéric Vasseur en Charles Leclerc
Fred Vasseur, teambaas van Alfa Romeo-Sauber, deelde aan de samengekomen pers mee dat zijn team volgende week stopt met het verder ontwikkelen van hun wagen: de C37. Zo kan de Zwitserse renstal zich volledig concentreren op de wagen voor volgend jaar. Hoewel deze beslissing voor moeilijkheden kan zorgen voor de rest van het seizoen, maakte Vasseur zich geen zorgen. “Je moet daar niet bang voor zijn, dat is niet de juiste instelling”, aldus de Fransman. Sauber kent een goed seizoen, grotendeels dankzij rookie Charles Leclerc die aan een prachtseizoen bezig is. De talentrijke Monegask staat veertiende in de ranking met 13 punten.
  • De Swert Opticiens
Sergio Marchionne-president Ferrari en Pierro Ferrari
Sergio Marchionne-president Ferrari en Pierro Ferrari
Sergio Marchionne neemt mogelijk eerder dan verwacht afscheid als hoofd van Scuderia Ferrari. De Ferrari-baas en Fiat-CEO was al bezig aan zijn laatste maanden als hoofd van de Italiaanse renstal en zou later dit jaar aftreden. Maar door gezondheidsproblemen zou hij vandaag reeds zijn taken neerleggen. De Canadees met Italiaanse roots heeft te veel last aan zijn schouder, waaraan hij recentelijk nog werd aan geopereerd.  Volgens Automotive News Europe zouden bronnen, die bekend zijn met de situatie, hebben bevestigd dat het bestuur bijeen is geroepen om een opvolger aan te stellen. Zowel Fiat als Ferrari wensten niet te reageren op het nieuws.
Update: Ferrari bevestigde zonet dat Sergio Marchionne met onmiddellijke ingang stopt als Fiat en Ferrari-baas

Toto Wolff
Toto Wolff
Ook een moeilijke dag voor Lewis Hamilton die in Q1 moest opgeven. Nadat hij stilviel, werden er beelden getoond dat de Zilverpijl te wild over de kerbstones in de eerste bocht reed. Maar de Mercedes-rijder sloot uit dat dit de reden was waardoor hij zijn strijd moest staken. “Nee, we gebruiken dezelfde kerb elke ronde. Kort voor ik de kerb aansneed, ging de stuurinrichting stuk, dus dat was het probleem”, zei Hamilton aan Sky Sports F1. Mercedes-baas Toto Wolff deelde deze mening echter niet. “Het probleem was dat er wat leek stuk te gaan toen hij over de kerbs sprong. Dat veroorzaakte een hydraulische lek”, liet hij zich ontvallen aan dezelfde zender.

Foto's: Racing International Photography & Georges De Coster



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons