van der Horst

Duitsland: Vandoorne ontgoocheld na moeilijke kwalificatie

Stoffel Vandoorne - McLaren
Stoffel Vandoorne - McLaren
Ook vandaag was het een moeilijke dag voor Stoffel Vandoorne. De West-Vlaming eindigde zijn kwalificatie voor de Grote Prijs van Duitsland op de laatste plaats. Volgens de data die zijn team onder de loep heeft genomen, mist zijn MCL33 downforce ten opzichte van de bolide van Fernando Alonso, doch weet men nog steeds niet waar de oorzaak ligt. Gisteren brak McLaren de avondklok – wat twee maal per jaar is toegelaten zonder directe sanctie - om het probleem uit te pluizen en op te lossen.
  • LTF
Stoffel Vandoorne - McLaren
Stoffel Vandoorne - McLaren
"We hebben wat gezien in de data en hebben gisteravond heel veel veranderd aan de auto", zei Vandoorne vandaag. "Het team heeft enorm veel moeite gedaan, maar we zetten er niet echt een stap vooruit mee. We vinden het probleem met de auto nog steeds niet. Het is nog altijd dezelfde situatie als in Silverstone; ontgoochelend en moeilijk te aanvaarden."  Op de vraag of hij toe is aan een nieuw chassis zei Stoffel: "Dat weet ik niet, dat moet het team maar bekijken.”

Fernando Alonso - McLaren
Fernando Alonso - McLaren
“Onze prioriteit is nu dat we een oplossing vinden”, ging Vandoorne verder. Ook Fernando Alonso wou over Stoffel’s situatie een woordje kwijt, en verdedigde zijn teamgenoot: "Stoffel doet wat hij kan. De laatste twee races heeft zijn wagen duidelijk een probleem. Er zijn aanwijzingen in de data dat zijn wagen minder downforce heeft. Het team moet het blijven onderzoeken want met twee wagens is het makkelijker voor ons om punten te scoren."

Foto’s:  Georges De Coster

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op zaterdag 21 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Duitsland.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons