van der Horst

Gasly verliest Red Bull-zitje - Albon naast Verstappen in Spa

Alex Albon - Toro Rosso
Alex Albon - Toro Rosso
Pierre Gasly zal bij de Grote Prijs van België niet langer teamgenoot zijn van Max Verstappen. Alex Albon wordt in zijn eerste jaar in de F1 al meteen gepromoveerd van Scuderia Toro Rosso naar Red Bull Racing. Gasly van zijn kant neemt bij het Italiaanse zusterteam het zitje van Albon over, ondanks de bevestiging van Red Bull Racing dat het zitje van de Fransman niet in gevaar was. De rijderswissel zou voor de rest van het seizoen zijn, zo laat een persbericht van het team uitschijnen.
"Red Bull zit in de unieke situatie waarin het vier getalenteerde F1-rijders onder contract heeft die het kan plaatsen bij zowel Red Bull Racing als Toro Rosso", klinkt het bij het team uit Milton Keynes. "Het team zal de volgende negen races gebruiken om de prestaties van Alex te evalueren om zo een gefundeerde beslissing te nemen wie er naast Max (Verstappen) zal rijden in 2020." Bij Scuderia Toro Rosso treft Gasly Daniil Kvyat aan, de Rus die zelf drie jaar geleden ook gedegradeerd werd van Red Bull naar Toro Rosso om zo plaats te maken voor Max Verstappen, die meteen ook zijn eerste Grote Prijs won.

De keuze voor de Britse Thai Albon is opvallend in die zin dat Kvyat meer punten heeft verzameld dit jaar dan Albon. Zo stond hij bij de Grote Prijs in Duitsland nog op het podium - tevens het eerste van Toro Rosso sinds de regenzege van Vettel in Italië in 2008. Dat was overigens nog maar het tweede podium voor Toro Rosso en collectief veruit de beste prestatie dit seizoen, gezien Albon als zesde afsloot in wat zijn eerste regenrace ooit was.

Foto: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule 1 op maandag 12 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van België.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons