van der Horst

GP's Bahrein & Vietnam uitgesteld - Zandvoort seizoensopener

Rood licht voor de GP van Australië
Rood licht voor de GP van Australië
De eerste vier Grote Prijzen van het F1 seizoen 2020 zullen niet doorgaan volgens plan. Nadat Australië vannacht (Belgische tijd) werd geannuleerd en China reeds eerder werd uitgesteld, besliste de F1-promotoren en de FIA om ook de manches in Bahrein en Vietnam te verdagen. Daardoor is Circuit Zandvoort - voorlopig - seizoensopener, al blijft het afwachten hoe de situatie evolueert.
Bahrein en Vietnam zijn dus de volgende dominostenen die omvallen in de wereldwijde Coronacrisis. Waar de F1-organisatie en de FIA heel wat commentaar kregen omwille van hun laattijdige beslissing rond de annulatie van de Grote Prijs van Australië in Melbourne, geven ze wel wat meer blijk van daadkracht als het aankomt op de volgende twee geplande manches: Bahrein en Vietnam.

Bahrein stond volgende week op de planning, terwijl de eerste editie van de GP in Vietnam geprogrammeerd was begin april. Niets van dat alles dus, waardoor de eerste meeting van het Europese luik meteen ook het seizoen op gang moet trappen - behoudens onvoorziene omstandigheden, uiteraard. De organisatoren geven aan te mikken op eind mei, maar dat is dus NA de geplande Grote Prijzen in Zandvoort, Spanje EN Monaco. Azerbeidzjan, begin juni, zou zo vanaf de 7e plaats op de kalender als seizoensopener kunnen gaan fungeren. Of hoe het langste F1-seizoen ooit plots wel eens het kortste uit de recente geschiedenis kan worden...

Foto: Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule 1 op vrijdag 13 maart 2020.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons