van der Horst

Hongarije: Pirelli geeft bandenkeuze rijders vrij

De Pirelli banden
De Pirelli banden
Het F1-seizoen 2016 is reeds halfweg en het F1-circus strijkt dit weekend neer in Budapest voor de elfde manche van het wereldkampioenschap. Voor deze Grote Prijs van Hongarije neemt bandenleverancier Pirelli de medium, soft en supersoft banden mee naar de Hungaroring. Scuderia Ferrari, vorig jaar nog op het hoogste schavotje te vinden met Sebastian Vettel, verkiest als enige renstal om negen sets van het meest zachte rubber voor hun rekening te nemen. Het merendeel van de F1-teams verkiezen echter zeven sets van deze soort.
  • Dreamdrive
Paul Hembery - Motorsportbaas Pirelli
Paul Hembery - Motorsportbaas Pirelli
“Hongarije zal een ander soort uitdaging bieden dan hetgeen we in Silverstone zagen, maar sommige van de teams hebben tijdens de recente test in Silverstone enkele ideetjes uitgeprobeerd die wel eens relevant kunnen zijn voor de Hungaroring”, aldus Paul Hembery van Pirelli Motorsport. “Het zal dus spannend worden wat voor effect dit zal hebben. Het circuit is opgeschoond en zoals we in Oostenrijk zagen heeft dit een verregaande invloed. We zullen zien of dit ook het geval is in Hongarije, dus de vrije trainingen gaan heel belangrijk zijn.”

Bandenkeuzes GP Hongarije 2016
Bandenkeuzes GP Hongarije 2016
De Hungaroring heeft naast vernieuwde kerbstones en uitloopstroken ook een nieuwe laag asfalt gekregen. Dit om zo de verschillende bulten en hobbels op de weg mooi glad te strijken. Volgens de Italiaanse bandenfabrikant Pirelli zou deze facelift wel eens voor snellere rondentijden kunnen zorgen. Het merendeel van de teams verkiest echter om één set van de mediums te nemen, behalve Force India en Esteban Gutierrez van Haas: zij opteren om er twee mee te nemen.De exacte toewijzing van alle rijders kan u terugvinden op de afbeelding hiernaast (en zoals steeds, klik op de afbeelding om deze te vergroten).


Foto's: Racing International Photography, Georges De Coster & Pirelli Motorsport  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons