van der Horst

Hongarije: Lewis Hamilton wint en pakt leiding in WK-stand

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton
Lewis Hamilton heeft de Grote Prijs van Hongarije gewonnen en komt dankzij die zege voor het eerst dit seizoen op kop in de tussenstand voor het wereldkampioenschap. De regerende wereldkampioen ging bij de start voorbij aan poleman Nico Rosberg, behield de leiding tot bij het zwart-wit geblokt en pakt daarmee een vijfde recordzege op de Hungaroring. Daniel Ricciardo reed een dijk van een race en hield uiteindelijk Sebastian Vettel, Max Verstappen, Kimi Räikkönen en Fernando Alonso af.
  • Dreamdrive
Lewis Hamilton geraakte bij de start beter weg dan Nico Rosberg, die zijn positie moest verdedigen tegen een als een raket gestarte Daniel Ricciardo. Zoals zo vaak bij de Grote Prijs van Hongarije was de rest van de wedstrijd een processie, daar inhalen quasi onmogelijk is op de smalle piste nabij Boedapest. Ook geen van beide pitstops van de zilverpijlen brachten veranderingen teweeg aan de kop van het veld, waarna het merk met de ster de wedstrijd eigenlijk kon controleren gezien Red Bull Racing nooit een vuist kon maken.

Het team van de energiedrankgigant klopte deze race wel Ferrari en mag zich opmaken voor een strijd voor de tweede plaats bij de constructeurs, een positie die het net niet van het Steigerende Paard heeft overgenomen. In de eindfase leken beide Ferrari sneller dan beide Red Bull's, Kimi Räikkönen reed zelfs gefrustreerd zijn voorvleugel stuk op een sterk verdedigende Max Verstappen, maar voorbijsteken bleek finaal onmogelijk. Hierdoor verliest de Fin ook de derde plaats in de WK-tussenstand aan Daniel Ricciardo, al houdt hij nog vier punten bonus op teamgenoot Vettel.

Fernando Alonso werkte in de McLaren-Honda een zeer sterke race en pakte met een zesde plaats acht welverdiende punten. De Spanjaard kreeg wel een zwart-witte vlag voor drie waaschuwen wegens het overschrijden van de limieten van de piste, maar beging geen vierde overtreding welke een sanctie had opgeleverd. Teamgenoot Jenson Button kreeg reeds vroeg in de race te kampen met remproblemen en zou in de eindfase de MP4-31 richting box moeten sturen voor een opgave; de enige overigens tijdens deze race. Carlos Sainz, Valtteri Bottas en Nico Hülkenberg vervolledigden de top tien. Jolyon Palmer leek enige tijd aanspraak te kunnen maken op de tiende plaats, maar hij spinde op nieuwe banden.

Over exact één week trekt de F1-karavaan naar Hockenheim, voor de Grote Prijs van Duitsland. Kan Nico Rosberg bij zijn thuisrace de tendens die in Spanje werd ingezet kenteren en voor het eerst sinds Baku opnieuw naar de zege rijden?

Uitslag Race F1 Grote Prijs van Hongarije 2016

#RijderTeamResultaat
1.Lewis HamiltonMercedes AMG70 ronden in 1:40:30.115
2.Nico RosbergMercedes AMG+ 1.977
3.Daniel RicciardoRed Bull Racing+ 27.539
4.Sebastian VettelScuderia Ferrari+ 28.213
5.Max VerstappenRed Bull Racing+ 48.659
6.Kimi RäikkönenScuderia Ferrari+ 49.044
7.Fernando AlonsoMcLaren Honda+ 1 ronde
8.Carlos Sainz Jr.Toro Rosso+ 1 ronde
9.Valtteri BottasWilliams+ 1 ronde
10.Nico HülkenbergForce India+ 1 ronde
11.Sergio PérezForce India+ 1 ronde
12.Jolyon PalmerRenault+ 1 ronde
13.Esteban GutierrezHaas+ 1 ronde
14.Romain GrosjeanHaas+ 1 ronde
15.Kevin MagnussenRenault+ 1 ronde
16.Daniil KvyatToro Rosso+ 1 ronde
17.Felipe NasrSauber+ 1 ronde
18.Felipe MassaWilliams+ 2 ronden
19.Pascal WehrleinManor+ 2 ronden
20.Marcus EricssonSauber+ 2 ronden
21.Rio HaryantoManor+ 2 ronden
22.Jenson ButtonMcLaren HondaDNF


Foto: Racing International Photography



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons