van der Horst

Hongarije: Sensoren moeten waken over limieten piste

Lewis Hamilton - Mercedes F1 Team
Lewis Hamilton - Mercedes F1 Team
Grindbakken worden op circuits die gebruikt worden voor de Formula 1 hoe langer hoe meer een zeldzaamheid. Met het verdwijnen van de kattenbakken, verschijnen er meer en meer geasfalteerde uitloopstroken die een eventuele fout van een rijder doorgaans minder zwaar afstraffen. De laatste jaren nam menig rijder evenwel een loopje met de limieten van de piste, waarna de wedstrijdleiding in de F1 dit jaar besloot strenger te gaan toezien op het respecteren van de limieten van de piste. Vanaf Hongarije komen daar nu ook echter elektronische hulpmiddelen bij.
  • LTF
Daniil Kvyat - Toro Rosso-Ferrari
Daniil Kvyat - Toro Rosso-Ferrari
In Oostenrijk werden er nog lange curbstones geplaatst naast de piste en die beslissing zorgde voor heel wat wrevel bij teams en rijders, voornamelijk vanuit het oogpunt van de veiligheid; onder meer Daniil Kvyat crashte na een contact met de boordstenen. Tijdens de meest recent verreden Grote Prijs in Groot-Brittannië zag thuisrijder Lewis Hamilton bovendien zijn eerste snelle ronde in de jacht op de pole geschrapt worden, vanwege het overschrijden van de witte lijnen. De argusogen bij de wedstrijdleiding worden vanaf dit weekend ondersteund met een nieuw elektronisch systeem dat in de uitloopzones bij bochten 4 en 11 werd geïnstalleerd, naast enkele nieuwe curbstones.

Nieuwe curbstones Hongarije
Nieuwe curbstones Hongarije
"In bochten 4 en 11 werden er nieuwe dubbele curbstones geplaatst en werd het kunstgras verwijderd. De uitloopstrook achter de kerbs werd echter op dezelfde hoogte geplaatst als de kerbs zelf", aldus een melding van de FIA. "Dit in gedachten houdend, hebben we lussen geplaatst op 1,6 meter van de rand van de piste welke ons kunnen melden wanneer een wagen op deze twee locaties met alle vier de wielen de piste verlaat."

Foto's: Racing International Photography & Georges De Coster



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons