van der Horst

Italië: Max Verstappen bestraft met drive-through penalty

Max Verstappen - Toro Rosso-Renault
Max Verstappen - Toro Rosso-Renault
Max Verstappen zal tijdens de Grote Prijs van Italië een drive-through penalty moeten ondergaan binnen de eerste drie ronden van de wedstrijd. Dit omdat de motorkap van zijn Toro Rosso niet goed werd vastgemaakt en als gevolg van zijn bolide vloog tijdens de laatste seconden van het eerste gedeelte van de kwalificatiesessie op zaterdag.
Met slechts 19 seconden te gaan tijdens Q1, verliet Verstappen eindelijk de pitstraat na een motorwissel, maar werd op de baan gestuurd met een losse motorkap. Deze werd door de snelheid van zijn STR10 gerukt toen hij door de Curva Grande reed. Na de kwalificaties onderzochten de stewards het incident en kwamen tot de conclusie dat dit een unsafe release van het team was.

Als bestraffing moet Verstappen dus een drive-through penalty ondergaan. Daarnaast heeft hij nog een grid penalty gekregen van 10 plaatsen, maar dat zal weinig verandering brengen voor zijn startpositie morgen, omdat andere piloten waaronder zijn teamgenoot Carlos Sainz Jr. en Red Bull's Daniel Ricciardo nog grotere grid penalties hebben ontvangen. De jonge Nederlander start morgen de wedstrijd dus als 18de.

Voor de geïnteresseerden onder ons zou op een theoretisch eindeloze startgrid Verstappen starten op de 50ste plaats. Sainz zou op de 58ste plaats postvatten en Red Bull's Ricciardo op plaats 65.

Foto: Georges De Coster  • Qvick Motors

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons