van der Horst

F1-kampioen Mika Häkkinen aan de start in Suzuka!

Mika Häkkinen
Mika Häkkinen
Goed nieuws vandaag uit het kamp van SRO Motorsports Group. Niemand minder dan tweevoudig wereldkampioen F1 Mika Häkkinen zal namelijk deelnemen aan de voorlaatste manche van de Intercontinental GT Challenge 2019. De voormalig McLaren F1-rijder verschijnt eind augustus aan de start van de Suzuka 10 Hours in een McLaren 720S GT3. De vliegende Fin zal die wagen delen met Katsuaki Kubota en tweevoudig Super Formula-kampioen Hiroaki Ishiura.
Mika Häkkinen
Mika Häkkinen
Voor Häkkinen zal het de eerste race zijn op dit niveau sinds hij deelnam aan de slotmanche van de Intercontinental Le Mans Cup in november 2011 in het Chinese Zhuhai met een Mercedes-AMG SLS GT3 . Bovendien is Suzuka het circuit waar de Fin voor het eerst wereldkampioen gekroond werd, in 1998.

"In maart 2017 bracht ik voor het eerst in 16 jaar een bezoek aan het circuit in Suzuka. Vorig jaar reed ik een MP4/13 op de befaamde piste in de vorm van een acht. Dit jaar besloot ik mijn comeback te maken en koos ik Suzuka als de locatie daarvoor", aldus de Fin.

Foto's: Georges De Coster & SRO
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Intercontinental GT Challenge op dinsdag 9 april 2019.
  • VR Racing

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons