van der Horst

F1 kortnieuws met o.m. crash Red Bull RB14 tijdens filmdag (+ Video)

Red Bull RB14
Red Bull RB14
Naast de vele presentaties van de F1-bolides voor 2018 de afgelopen week viel er nog meer nieuws te melden uit de F1-wereld. De maandag onthulde Red Bull RB14 is niet ongeschonden uit zijn roll-out gekomen die later op die dag werd georganiseerd door de Oostenrijkse renstal. Na iets meer dan de helft van de vooraf afgesproken 100 ronden botste de nieuwe Formule 1-auto, bestuurd door Daniel Ricciardo, tegen een muur, zo melden onze collega’s van Motorsport.com.
Red Bull RB14
Red Bull RB14
De shakedown vond plaats in het kader van een zogenaamde filmdag op het circuit van Silverstone onder typische Britse weersomstandigheden. Grote schade was er niet aan de RB14, maar voor de Australische piloot was het einde werkdag. Een woordvoerder bevestigde aan Motorsport.com dat de fans van Red Bull Racing zich geen zorgen hoeven te maken. De brigade uit Milton Keynes versnelt de productie van reserveonderdelen om er zeker van te zijn dat de nieuwe F1-bolide voor 2018 in perfecte staat van start kan gaan tijdens de eerste testweek.

Sochi Autodrom logo
Sochi Autodrom logo
In Rusland overweegt de organisatie van de plaatselijke Grand Prix verreden op het Sochi Autodrom, in samenwerking met de FIA, om de piste danig aan te passen om inhaalacties te bevorderen. Dit om de amusementswaarde van de Russische Formule 1-wedstrijd te verhogen. De Russische Grand Prix wordt sinds 2014 verreden op de omloop van Sochi, maar levert vaak een saaie optocht op. Door de lay-out van de baan en de weinige races die er worden verreden, is de piste naast de ideale lijn erg vuil wat inhalen niet makkelijk maakt. Ook zijn er door het gladde asfalt relatief weinig bandenwissels nodig wat de spektakelwaarde ook niet bevordert. “Fans weten dat er door de lay-out van de baan weinig wordt ingehaald. Daarom werken we met Charlie Whiting en de FIA nauw samen om daar wat aan te doen”, vertelt woordvoerder Alexey Titov aan Autosport. “We willen de situatie proberen te veranderen door middel van een aantal technische aanpassingen. Die zullen je niet meteen opvallen vanaf de tribune of vanachter de tv, maar we hopen wel dat ze voor betere races en meer inhaalacties gaan zorgen”.
 
Hoe de Mclaren F1-auto van Stoffel Vandoorne , die vanaf dit seizoen wordt voorzien van smeermiddelen van de Braziliaanse oliemaatschappij Petrobas, eruit gaat zien, blijft tot vrijdag nog even speculeren. Het lijkt een publiek geheim dat het felle oranje dit seizoen wordt ingeruild voor een meer traditionele papaya-tint. Zeker weten we dat nog niet, maar alles wijst in die richting - inclusief een video die de Britse renstal vrijgaf...
 
Foto's: Red Bull Racing & TCR International



Dit artikel werd gepubliceerd door Michel Helders in Formule 1 op donderdag 22 februari 2018.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons