van der Horst

WK-leider Nico Rosberg verlengt contract met Mercedes

Nico Rosberg - Prins Albert II van Monaco
Nico Rosberg - Prins Albert II van Monaco
De leider in de tussenstand voor het wereldkampioenschap, Nico Rosberg, heeft afgelopen maandag zijn contract met Mercedes AMG verlengd voor meerdere jaren; dat maakte het team vandaag officieel bekend. Rosberg brengt momenteel zijn vijfde seizoen door bij het merk met de ster en scoorde in die tijd zes overwinningen en acht poles. De aankondiging van Mercedes bevestigt eerdere geruchten en komt aan de vooravond van de Grote Prijs van Duitsland, de thuiswedstrijd van Rosberg.
  • Prospeed Competition
Mercedes-Benz-motorsportbaas Toto Wolff loofde Rosberg om zijn toewijding. "Nico maakt deel uit van het Silberpfeilen-project sinds dag 1 en hij heeft een groot aandeel in de ontwikkeling van het team sinds 2010. Zijn snelheid, gedrevenheid en focus hebben ons geholpen een duidelijke richting te bepalen en het team vooruit te stuwen. Met zijn resultaten in 2014 bewees Nico aan de buitenwereld wat wij allemaal al langer wisten binnen het team: hij is een van de allerbeste piloten in de Formule 1. "

Rosberg zelf toonde zich, vanzelfsprekend ook blij. "Wat een week! Ik ben getrouwd, Duitsland won (de wereldbeker voetbal nvdr.) en ik heb een nieuw contract getekend met Mercedes! Nu enkel nog mijn thuis GP winnen."

Foto: Georges De Coster



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons