van der Horst

F1: Norris snelste na eerste testdag in Barcelona

Lando Norris - McLaren
Lando Norris - McLaren
Lando Norris heeft McLaren de snelste tijd bezorgd tijdens de eerste testdag in Barcelona met de nieuwe generatie F1-wagens. De Brit liet in het laatste uur van de testdag de zachte C4-bandencompound monteren waarmee hij bijna zes tienden sneller was dan Charles Leclerc (Ferrari), die zijn snelste tijd al in de voormiddag neerzette.
  • Powercars
Mercedes W13
Mercedes W13
Niettegenstaande de volledig nieuwe reglementen en dus ook drastisch gewijzigde bolides, moest de sessie geen enkele keer stilgelegd worden aangezien geen enkele wagen tot stilstand kwam op de baan. Toch was er een groot verschil in het aantal afgelegde kilometers tussen de verschillende teams. Ferrari en Red Bull spanden de kroon met 153 en 147 ronden respectievelijk.
 
Carlos Sainz - Ferrari
Carlos Sainz - Ferrari
Uiteindelijk finishte Carlos Sainz (Ferrari) als derde snelste nadat hij in de namiddag het stuur van teamgenoot Leclerc overgenomen had. Hij was 251 duizendsten trager op dezelfde C3-band. Hij werd gevolgd door George Russell (Mercedes) en diens teamgenoot Lewis Hamilton.

 
Max Verstappen - Red Bull
Max Verstappen - Red Bull
Sebastian Vettel (Aston Martin) tikte als zesde snelste aan terwijl Yuki Tsunoda (Alpha Tauri) bijna vier tienden verderop zevende werd. Alpine-rijder Fernando Alonso behaalde de achtste positie, net voor kersvers wereldkampioen Max Verstappen (Red Bull). Deze laatste spendeerde de volledige namiddag aan het afleggen van lange stints waardoor zijn tijd van in de voormiddag zijn beste was. Red Bull was één van de teams waar vandaag pas de echte auto getoond werd. Vooral de zijkant met gekromde sidepots ziet er revolutionair uit en anders dan bij de concurrentie.
 
Valtteri Bottas (Alfa Romeo) nam in de namiddag het stuur over van testrijder Robert Kubica en sloot de top tien af. Het Italiaanse team had wel wat problemen waardoor beide rijders niet veel ronden konden afleggen.
 
Alex Albon - Williams
Alex Albon - Williams
Alex Albon (Williams) keerde na een jaar afwezigheid in de F1 terug en zette de elfde beste tijd neer, net voor Mick Schumacher (Haas). De Duitser kon echter niet veel kilometers afleggen wegens een beschadigde onderkant van de wagen.
 
De tijdstabellen werden afgesloten door Lance Stroll (Aston Martin), Nicholas Latifi (Williams), Nikita Mazepin (Haas) en Robert Kubica (Alfa Romeo).

Foto's: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Rutger Vanhee in Formule 1 op woensdag 23 februari 2022.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons