van der Horst

F1: Perez eindigt wintertest als snelste

Sergio Perez - Red Bull
Sergio Perez - Red Bull
Red Bull en Sergio Perez hebben de derde en laatste testdag alvorens het seizoen echt van start gaat als snelste afgesloten. De Mexicaan zette ook de snelste tijd van de driedaagse testperiode in Bahrein neer, al deed hij dat wel op banden (C4) die zachter waren dan deze die volgende week beschikbaar zullen zijn komend weekend. Zijn tijd was zelfs sneller dan de pole positie van vorig jaar. Lewis Hamilton (Mercedes) liet zelfs de allerzachtste banden (C5) monteren en kon daarmee de tweede snelste tijd neerzetten, op drie en een halve tiende van Perez.
Charles Leclerc (Ferrari) sloot de voormiddag als snelste af, maar uiteindelijk zakte hij terug naar de vierde plek. Op het einde van de dag slaagde Valtteri Bottas (Alfa Romeo) er immers nog in om op de zachte C5-banden de derde snelste tijd neer te zetten op een halve seconde van Perez. Carlos Sainz (Ferrari) sloot net achter zijn teamgenoot aan op P5, met een tijd die bijna identiek was als deze van zijn teamgenoot, eveneens op dezelfde C4-banden neergezet. Die banden bleken populair, want ook Yuki Tsunoda (Alpha Tauri) en Kevin Magnussen (Haas) zetten er hun snelste tijd mee neer.

Op de achtste positie vinden we George Russell (Mercedes) terug die net als zijn teamgenoot de zachtste banden nodig had om aan die tijd te geraken. Brandstofniveau's zijn uiteraard niet gekend, dus het is goed mogelijk dat Mercedes wel wat meer benzine in de tank had dan sommige van z'n concurrenten.

Aston Martin sloot de top tien af met Fernando Alonso vóór Felipe Drugovich. Helemaal vlekkeloos verliep hun dag niet aangezien de wagen een tijdje in de garage bleef staan wegens werken aan de achterste ophanging.

McLaren, Williams en Alpine eindigden dus buiten de top tien. McLaren geeft ondertussen al toe dat ze niet het gewenste niveau halen en dat ze vermoeden ergens in het midden van het middenveld te zitten.

Alexander Albon zette dan weer het meeste ronden neer van alle rijders vandaag, namelijk 136. Haas was het meest productieve team met 171 ronden.Dit artikel werd gepubliceerd door Rutger Vanhee in Formule 1 op zaterdag 25 februari 2023.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons