van der Horst

Rusland: Enkele nieuwssprokkels vanuit de paddock (+ Video)

Sochi Autodrom - Fernando Alonso
Sochi Autodrom - Fernando Alonso
De World Motor Sport Council heeft het voorstel dat de F1-commissie indiende over het nieuwe motorreglement goedgekeurd. De FIA liet op vrijdag via de officiële kanalen weten dat er een akkoord bereikt is over vier belangrijke punten. Deze goedkeuringen zijn opgenomen in het reglement voor volgend seizoen en ook voor 2018. Het akkoord houdt ten eerste in dat de kosten van de krachtbronnen worden verlaagd met één miljoen euro voor klantenteams volgend seizoen en vanaf 2018 moet het nog een keer met drie miljoen euro omlaag. Ten tweede moeten de klantenteams de komende jaren verzekerd zijn van een motor. De motorleveranciers zijn verplicht om deze te leveren. Ten derde komt er een resem van maatregelen die als doel hebben om de verschillen tussen de krachtbronnen te verkleinen. En ten vierde moet het geluid van de motor beter en luider worden.

Sochi Autodrom
Sochi Autodrom
De problemen bij Scuderia Ferrari blijven aanhouden. Het Italiaanse team liet aan de media weten dat Sebastian Vettel's versnellingsbak aan vervanging toe is, nadat deze schade heeft opgelopen tijdens zijn incident in de eerste bocht twee weken geleden tijdens de Grote Prijs van China. Hierdoor krijgt de viervoudige wereldkampioen aanstaande zondag vijf strafplaatsen aan zijn broek. De Grote Prijs van Rusland starten op een zesde startplaats zou dus zijn best mogelijke uitgangspositie zijn, maar dan moet hij wel als snelste eindigen tijdens de kwalificaties. Het lijkt evenwel waarschijnlijk dat de Duitser op minstens een achtste plaats op de grid dient te rekenen, nadat de Zilverpijlen wederom hun dominantie toonden tijdens de vrije oefensessies.

Sergey Sirotkin - Team Rapax
Sergey Sirotkin - Team Rapax
Sergey Sirotkin heeft een goede indruk gemaakt tijdens de eerste oefensessie op het circuit van Sochi. De Rus, die aantrad met de wagen van Kevin Magnussen, was maar liefst acht tiende van een seconde sneller dan Jolyon Palmer in de zuster-Renault. Sirotkin zei achteraf aan de media verrast te zijn door het verschil tussen hem en Palmer. “Op hetzelfde moment hadden we beide dezelfde hoeveelheid benzine aan boord”, aldus de GP2-rijder die eerder deze week door het Franse team werd aangesteld als testrijder. Maar de 20-jarige racer uit Moskou blijft met de voeten op de grond staan. “Mijn prioriteit is de titel in de GP2. Uiteraard is het voor elke rijder een droom om in de F1 te zijn en daar behoor ik ook bij, maar laten we eerst het resultaat van dit seizoen afwachten”.
 

Het meest besproken onderwerp dit weekend in Sochi is het veiligheidsscherm van Red Bull Racing, het door hun genoemde "aeroscreen". Het Britse team testte het systeem uit tijdens de eerste oefenritten, al bleef deze try-out beperkt tot één enkele installatieronde. Daarnaast deelde de renstal ook nog enkele video's via youtube. In het eerste filmpje laat men de impact zien van een band tegen het windscherm aan een snelheid van 225 km/u. Opvallend hierbij is dat de band wel het hoofd van de rijder raakt, getuige de rubbersporen op de dummy. In het tweede fragment knalt een projectiel van 1 kilogram aan een snelheid van maar liefst 230 km/u tegen het scherm aan.






Foto's: Racing International Photography & GP2 Series



  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons