van der Horst

F1-salarissen in 2016

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton
Het jaarlijks overzicht van wat de heren Formule 1-rijders verdienden is weer bekend gemaakt. Opvallend is dat Fernando Alonso van zijn toppositie is gestoten door Lewis Hamilton. De Brit sloot in september een nieuw contract af met Mercedes waardoor hij nu een jaarsalaris heeft van 32 miljoen euro, een stijging met 7 miljoen. Dit bedrag is enkel zijn loon als werknemer bij Mercedes en houdt geen rekening met winstpremies of sponsorcontracten.
Fernando Alonso
Fernando Alonso
Sebastian Vettel en Fernando Alonso sluiten samen het jaar af op plaats twee met elk 30 miljoen. Voor de Duitser een stijging, voor de Spanjaard een verlies, waarom is niet bekend. De ploeggenoten van deze top drie, Jenson Button, Nico Rosberg en Kimi Raikkonen maken de top zes vol. Wereldkampioen Rosberg verdiende 'slechts' 16 miljoen dit jaar. Zijn nieuw contract zou hem 25 miljoen opleveren maar zoals gekend besloot hij te stoppen met F1. Opvallend is het loon van Raikkonen in vergelijking met zijn teamgenoot. De Fin verdient maar liefst vier keer minder dan de Duitser.

Sergio Pérez & Felipe Nasr
Sergio Pérez & Felipe Nasr
Dit maakt dat de top zes gedomineerd wordt door de rijders van Mercedes, Ferrari en McLaren. Red Bull is zoals gebruikelijk eerder karig met hun rijderslonen. Daniel Ricciardo is nog de zevende best betaalde rijder met een jaarloon van 5,5 miljoen euro maar Max Verstappen staat pas gedeeld zestiende met 0,5 miljoen. Felipe Massa (Williams), Nico Hülkenberg en Sergio Perez (Force India) maken de top 10 vol met elk 4 miljoen euro. Het minst te verdienen viel er bij Sauber. Bij de Zwitsers krijgen zowel Felipe Nasr als Marcus Ericsson amper 200.000 € per jaar. Nog steeds een pak meer dan u en ik, dat wel.


Foto's: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in Formule 1 op zaterdag 31 december 2016.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons