van der Horst

Sochi: Stoffel Vandoorne na de kwalificaties: "Verwachten moeilijke race"

Stoffel Vandoorne - McLaren
Stoffel Vandoorne - McLaren
In tegenstelling tot teamgenoot Fernando Alonso kon Stoffel Vandoorne tijdens de kwalificaties niet doorstoten tot het tweede deel van de kwalificaties. Vandoorne moest drie kwart seconde toegeven en strandde daarmee op P17, al zal hij van achteraan de grid starten na de problemen gisteren.
  • LTF
Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
"We wisten voor het aansnijden van de kwalificaties dat we achteraan zouden starten. We gaan morgen ons best doen, maar het zal voor ons moeilijk worden om in te halen. Ik denk evenwel dat er in een lange race nog veel kan gebeuren. We hebben weinig nieuwigheden op de wachten, dus eigenlijk verwachtten we vooraf wel weer een moeilijk weekend", aldus Vandoorne na afloop van Q1. Of de problemen met het energierecuperatiesysteem in de uitlaat (MGU-H) zijn opgelost? "Het is aan Honda om die vraag te beantwoorden. Tot op dit ogenblik lijkt het erop dat we geen problemen hebben", repliceerde Vandoorne droog.

Lees ook: Sochi: Gridstraf van 15 plaatsen voor Vandoorne

Foto's: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule 1 op zaterdag 29 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Rusland.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons