van der Horst

Spanje: Valtteri Bottas snelste in vrije training 1

Valtteri Bottas - Grote Prijs van Spanje
Valtteri Bottas - Grote Prijs van Spanje
De eerste vrije training van de Grote Prijs van Spanje werd opgeschud door een rode vlag, maar dat weerhield Valtteri Bottas er niet van om met zijn Mercedes de snelste tijd neer te zetten, 1 minuut 18.504. Max Verstappen (+0.033) volgde op nog geen tiende van de Fin in zijn Red Bull. Bottas' teamgenoot Lewis Hamilton (+0.123) vervolledigde de top drie.
Het was een 'close session' deze ochtend op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Lando Norris (+0.440) zette zijn McLaren op de vierde plaats voor de Ferrari's van Charles Leclerc (+0.492) en Carlos Sainz (+0.516), die als enige op de medium-rubbers reden (terwijl de rest van het veld voor softs opteerde). Pierre Gasly (AlphaTauri), Sebastian Vettel (Aston Martin), Sergio Perez (Red Bull) - die in zijn snelle ronde werd gehinderd door Daniel Ricciardo (McLaren) - en Lance Stroll (Aston Martin) vervolledigden de top tien.

Carlos Sainz #55 en Charles Leclerc #16 - Ferrari
Carlos Sainz #55 en Charles Leclerc #16 - Ferrari
Al vroeg in de sessie verloor Nikita Mazepin (Haas F1 Team) de controle over het stuur en belandde hij in de grindbak bij bocht acht. De Rus kon echter wel weer op het circuit geraken en eindigde de sessie op de twintigste positie. Mazepin kwam opnieuw in opspraak nadat hij Leclerc blokkeerde. De Monegask was heel duidelijk over de radio: "Mazepin zal nooit veranderen".


Robert Kubica, die de wagen van Kimi Räikkönen overnam voor vrije training een, parkeerde de Alfa Romeo in de grindbak bij bocht tien nadat hij het achterste van de wagen verloor. De Pool zat vast in het grind, waardoor de rode vlag werd gezwaaid. De sessie lag gedurende tien minuten stil. Met nog zo'n acht minuten te gaan konden de rijders nog enkele snelle ronden neerzetten. Kubica was niet de enigste testrijder die een sessie mocht voltooien op het Spaanse circuit. Ook Roy Nissany verving George Russell bij Williams en werd achttiende.

De volledige resultaten vindt u hier.

Om 15 uur gaat vrije training twee van start van de Grote Prijs van Spanje.

Foto: Georges De Coster



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons