van der Horst

Verenigde Staten: Ferrari vervangt onverwacht chassis Vettel

Sebastian Vettel - Ferrari
Sebastian Vettel - Ferrari
Ferrari heeft besloten om het chassis dat viervoudig F1-kampioen Sebastian Vettel in Austin gebruikte op vrijdag te vervangen. Vettel krijgt een ander exemplaar van de SF70 H nadat hij kloeg over problemen met het weggedrag van zijn bolide. Ferrari bevestigt dat de vervanging gebeurde uit voorzorg, al geeft het geen verdere details over de aard van de bezorgdheden. In het begin van de tweede training bleef Vettel enige tijd langs de kant toen het team sleutelde aan zijn wagen. Het is niet bekend of die problemen gerelateerd zijn aan de chassiswissel.
Eenmaal Vettel op de piste kwam, spinde hij nadat hij de controle over de achterkant van de wagen verloor. De Duitser zocht de box op, om nadien terug te vertrekken en vervolgens opnieuw de pits op te zoeken om de voorkant van de wagen te laten controleren - zo meldt Ferrari. Mogelijk is de wissel dus gerelateerd aan het vreemde weggedrag van de Ferrari.

Zoals steeds staat er vandaag, zaterdag een laatste vrije training en een kwalificatie op het menu. De laatste vrije training wordt gestart om 18u Belgische tijd, terwijl de heren hun strijd om de pole aanvatten om 23u Belgische tijd.

Foto: Ferrari

 


  • Powercars

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons