van der Horst

Monaco: Nyck de Vries oppermachtig in de hoofdrace

Nyck de Vries
Nyck de Vries
Nyck de Vries (ART GP) heeft vrijdag in Monaco op autoritaire wijze de hoofdrace voor het FIA Formula 2 kampioenschap gewonnen. De Nederlander ging aan de meet Luca Ghiotto (Uni-Virtuosi) en Nobuharu Matsushita (Carlin) vooraf. Mick Schumacher (Prema Racing) liet zich op minder positieve wijze opmerken, bij een inhaalpoging op Tatiana Calderon (Arden) raakte de wagens elkaar waarna ze de piste volledig blokkeerden. Schumacher kreeg een drive through en viel terug in het klassement naar de veertiende positie.
Luca Ghiotto - UNI-Virtuosi Racing
Luca Ghiotto - UNI-Virtuosi Racing
Callum Ilott (Sauber Junior Team by Charouz) had een plaats op de eerste startrij veroverd, maar bij de formatieronde wilde de motor niet aanslaan en Ilott werd de pits ingeduwd waar hij opgaf. De Vries nam van bij de start de kop en leidde voor Ghiotto waarbij in de negende ronde de eerste wagens al binnenkwamen om van rubbers te wisselen. Mick Schumacher was bij de vroege stoppers en had uitzicht op een mooie eindplaats, maar in een poging om voorbij Tatiana Calderon te gaan in Rascasse tikte hij de Arden bolide aan, die rondging. De gestrande wagens blokkeerden de piste en geen enkele wagen kon er voorbij waarop de race geneutraliseerd werd.

Nobuharu Matsushita - Carlin
Nobuharu Matsushita - Carlin
Bij de herstart was de Vries opnieuw het beste weg, terwijl Schumacher binnen moest komen voor een drive through. Ditmaal was het puntenleider Nicholas Latifi (DAMS) die in de fout ging en tikte Sean Gelael (Prema Powerteam) aan. Het was niet de eerste fout van de Canadees in de race en ook hij werd bestraft met een drive through. Ook na zijn pitstop bleef de Vries de race domineren, maar op het einde van de wedstrijd kwam de safety car nog de baan op nadat Aitken en Correa hun wagen in de vanrails plaatsten. Met nog een ronde voor de boeg werd het veld weer los gelaten, de Vries won voor Ghiotto, Matsushita, Sergio Sette Camara (DAMS) en Dorian Boccolacci (Campos). Louis Delétraz (Carlin) pakte de achtste plaats na Guan Yu Zhou (Uni-Virtuosi) en Artem Markelov (MP Motorsport) en mag de sprintrace aanvatten van op de pole. De Vries nadert nu in de puntenstand tot op één punt van leider Latifi.

UPDATE: Ghiotto werd later uit de uitslag geschrapt nadat zijn wagen niet conform werd bevonden bij de technische controle. Zo schuift Anthoine Hubert (Arden) door naar plaats acht en mag hij de sprintrace van op de pole starten.

Foto's: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 2 op vrijdag 24 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Monaco.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons