van der Horst

Silverstone: Albon wint na mislukte pitstop Russell

Alexander Albon - DAMS
Alexander Albon - DAMS
George Russell (ART GP) stond al voor de derde maal op rij op de pole en leek in de hoofdrace van de Formule 2 te Silverstone op weg naar een nieuwe zege. Maar bij de verplichte pitstop liep het mis voor Russell, de bandenwissel duurde erg lang en in zijn haast op tijd te winnen reed de Brit door de pitlane aan te hoge snelheid wat hem nog een penalty van 5 seconden opleverde. Alexander Albon (DAMS) profiteerde optimaal van de situatie, greep de koppositie en reed naar zijn tweede zege van het jaar.
Russell werd nog tweede en doet een uitstekende zaak in het kampioenschap aangezien Lando Norris, zijn directe rivaal voor de titel, een nog slechtere pitstop kende. De Brit liet zijn wagen afslaan en verloor heel wat tijd, hij werd tiende en pakte nog net één punt. De laatste podiumplaats was voor Antonio Fuoco (Charouz Racing).

Louis Delétraz (Charouz Racing) kwam als winnaar uit een driestrijd voor de vierde plaats, hij liet Luca Ghiotto (Campos Racing) en Artem Markelov (Russian Time) achter zich. Jack Aitken (ART GP) kwam als zevende over de lijn, maar kreeg 10 seconden straftijd en viel zo uit de top tien. Nyck de Vries (Prema Racing) werd alzo zevende voor Maximilian Günther (Arden), Ralph Boschung (MP Motorsport) en Lando Norris.

Foto: FIA Formula 2  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons