van der Horst

Motorland Aragon: Voorbeschouwing Stoffel Vandoorne

Stoffel Vandoorne - Fortec Motorsports
Stoffel Vandoorne - Fortec Motorsports
In Monza maakte de vertegenwoordiger van het RACB National Team grote indruk. Bij de start van zijn allereerste seizoen in de Formula Renault 3.5 wist Vandoorne bij de eerste wedstrijd de pole en de zege te veroveren. De jonge Belg, ook derde in de tweede manche op het Italiaanse circuit, trekt als leider in het kampioenschap richting Motorland Aragon.
  • Powercars
Niemand was er tot nu toe in geslaagd om op dit hoge niveau van de autosport meteen zijn eerste race te winnen. Stoffel Vandoorne deed dat wel. Maar die prestatie betekent niet dat onze landgenoot nu op zijn
lauweren zal rusten. Sinds het Italiaanse weekend heeft hij zijn dagen nuttig gevuld.

"Ik heb vooral veel gesport", legt hij uit. "Vooral dan binnen het McLaren team, waar de fysiektrainer me nieuwe schema's heeft opgedragen. Ik kreeg er ook een debriefing na mijn races in Monza. De mensen van McLaren waren tevreden over mijn prestaties, maar hebben me ook gezegd voor de volgende races de concentratie te behouden. Ik deel hun mening helemaal: ik mag nu niet verzwakken."

Om weer helemaal in de sfeer te geraken bracht Stoffel ook een bezoek aan zijn team, Fortec Motorsports.
"Samen hebben we heel wat videobeelden van het Spaanse circuit van volgend weekend bestudeerd. We hebben ook de data van de wintertesten grondig geanalyseerd."
Motorland Aragon bleek Vandoorne recent nog goed te liggen. "Ja, eind vorig jaar wist ik er het ronderecord te verbeteren", stelt de vertegenwoordiger van het RACB National Team. "Met Fortec bleek ik er de snelste van de enige testdag die we er konden afwerken. 's Anderendaags was het door de sneeuw en de ijzel immers onmogelijk om te rijden. Daarom hebben we deze donderdagnamiddag recht op een extra testsessie van drie uur."

De Belgische eenzitterhoop wil zich vooral niet in de luren laten leggen door een te groot zelfvertrouwen.
"Iedereen kent deze omloop heel goed en de twee races in Monza hebben bewezen dat er dit seizoen op het scherp van de snee zal worden gestreden. Het zal er op aankomen om zo weinig mogelijk fouten te maken en geen risico's te nemen. Ik wil proberen op kop van het kampioenschap te blijven en zo als leider naar Monaco te trekken, waar we in het voorprogramma van de Formule 1 rijden."

RACB pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Formule Renault 3.5 op woensdag 24 april 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Motorland Aragon.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons