van der Horst

F3 Euro: Zandvoort: Rosenqvist verkleint achterstand op Marciello

Felix Rosenqvist -  kfzteile24 Mücke Motorsport
Felix Rosenqvist - kfzteile24 Mücke Motorsport
Op zaterdag vonden al twee races plaats voor het FIA F3 Championship en Rosenqvist, die steeds goed presteert op Zandvoort, slaagde er in om een hoop punten terug te pakken op de kampioenschapleider Marciello. In de eerste race moest Rosenqvist de overwinning nog laten aan de Rus Kvyat, maar die scoorde geen punten en in race 2 kon niemand de Zweed van de zege houden. Marciello pakte eerst nog de punten van de vijfde plaats in race 1 maar scoorde niet in de tweede wedstrijd.
Daniil Kvyat liet zich niet van de wijs brengen door de twee onderbrekingen tengevolge van sorties van eerst Wolf en daarna Serralles en reed van start tot finish aan de leiding  en dat ondanks de constante druk van Rosenqvist. Alex Lynn en Jordan King plaatsten zich nog tussen beide titelkandidaten. Aangezien Kvyat niet het ganse kampioenschap rijdt scoort hij geen punten en gaat de volle puntenbuit naar Rosenqvist.

Uitslag race 1:

1. Daniil Kvyat (Carlin)
2. Felix Rosenqvist (Mücke Motorsport)
3. Alex Lynn (Prema Powerteam)
4. Jordan King (Carlin)
5.  Raffaele Marciello (Prema Powerteam)
6. Harry Tincknell (Carlin)
7. Lucas Auer (Prema powerteam)

De tweede wedstrijd werd opnieuw tweemaal onderbroken door een safetycar procedure waardoor  de eigenlijke race maar een half uur meer duurde. Ditmaal is er geen kruid opgewassen tegen Rosenqvist die van op de pole gestart tot aan de meet op kop bleef. Alex Lynn slaagde er in om voorbij Kvyat te geraken en pakte de tweede plaats. King en Derani maakten de top vijf vol. Voor Marciello werd de race een afgang, de Italiaan stond vijfde op de grid maar geraakte bij de start niet weg en eindigde op een anonieme zestiende plaats.

Uitslag race 2:

1 . Felix Rosenqvist (Mücke Motorsport)
2. Alex Lynn (Prema Powerteam)
3. Daniil Kvyat (Carlin)
4. Jordan King (Carlin)
5. Luis Felipe Derani (Fortec)
6. Harry Tincknell (Carlin)
7. Sven Muller (Van Amersfoort Racing)

Foto: FIA F3 Europe



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 28 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons