van der Horst

F3 Euro: Pau: Tom Blomqvist en Felix Rosenqvist houden Esteban Ocon van de zege

Podium race 3
Podium race 3
Esteban Ocon leek niet te stuiten in Pau, de Fransman pakte de pole-positie voor de drie races aldaar en won met overmacht de eerste wedstrijd. Maar in de tweede wedstrijd liep het voor de eerste keer mis voor Ocon, een geplooide ophanging hield hem van de overwinning die toekwam aan Tom Blomqvist. In de derde race die de naam “GP de Pau” meekreeg, liet Ocon zich bij de start verrassen door Felix Rosenqvist en eindigde voor de tweede maal op rij op de tweede plaats. De Fransman behoudt wel een grote voorsprong in het kampioenschap.
Tom Blomqvist - Jagonya Ayam with Carlin
Tom Blomqvist - Jagonya Ayam with Carlin
De start voor race 2 werd gezien de natte omstandigheden gegeven achter de safety car, die het peloton 5 ronden lang op sleeptouw nam. Bij de start behield Esteban Ocon (Prema Powerteam) de leiding voor Felix Rosenqvist (Mücke Motorsport) en Max Verstappen (Van Amersfoort Racing). De Nederlander belandde in ronde 12 in de barriers en moest opgeven en even later probeerde Rosenqvist de leiding over te nemen van Ocon maar beide wagens raakten elkaar, de race van de Zweed was over en Ocon hield er een verbogen ophanging aan over; Gezien er her en der wagens op de piste stonden geparkeerd werd de safety car de baan opgestuurd. Tom Blomqvist (Jagonya Ayam with Carlin) kon zo terug aansluiten bij de leider en ging daarna aan de gehavende wagen voorbij. Ocon moest nog alles uit de kast halen om zijn tweede plaats te behouden tegenover een opdringerige Jake Denis (Carlin). Antonio Giovinazzi (Jagonya Ayam with Carlin) werd vierde en Dennis van de Laar pakte een mooie vijfde plaats.
 
Felix Rosenqvist - Mücke Motorsport
Felix Rosenqvist - Mücke Motorsport
Felix Rosenqvist ging bij de start voor bij aan Ocon en stevende recht op de overwinning af temeer daar de fransman het druk had met een opzittende Tom Blomqvist af te houden. In de tweede ronde ging Max Verstappen, die bij de start een tik kreeg van Ocon, alweer de bandenmuur in en moest opgeven. De safety car kwam nogmaals in actie wanneer Michele Beretta zijn wagen in de barriers zette, maar het incident had geen invloed op de einduitslag van de race. Rosenqvist kon Ocon achter zich houden en won de GP de Pau voor de Fransman, Tom Blomqvist, Jake Dennis en Mitch Gilbert (Fortec). Lucas Auer klasseerde zich als zesde en Dennis van de Laar pakte de zevende plaats.

Foto's: FIA F3 European Championship



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 12 mei 2014.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons