van der Horst

F4: Top 5 is het doel van Neal Van Vaerenbergh

Neal Van Vaerenbergh - Frans F4 kampioenschap
Neal Van Vaerenbergh - Frans F4 kampioenschap
Het Frans kampioenschap F4 zit in de laatste rechte lijn. Bij de laatste meeting, op het circuit van Le Castellet, hoopt Neal Van Vaerenbergh opnieuw een podiumplaats te veroveren. De vertegenwoordiger van het RACB National Team staat op dit ogenblik achtste in de tussenstand, maar hoopt bij de eerste vijf te kunnen eindigen.
Eens je er van geproefd hebt, wil je meer. Twee weken geleden zette de laureaat van het RACB National Team Stuurwiel in Lédenon zijn beste weekend van het seizoen neer, goed voor 31 punten. In Le Castellet hoopt Neal Van Vaerenbergh nog beter te doen.

“Het is de eerste keer dat ik hier rijd, maar dat schrikt me niet af”, glimlacht onze jonge landgenoot. “Dat was ook het geval bij de vorige meeting, maar dankzij wat oefenen met een krachtige simulator was ik goed voorbereid. Voor ik richting Zuid-Frankrijk trok heb ik opnieuw een testsessie op dezelfde simulator afgewerkt, om zo aan de omloop te wennen. Een halve dag, dat was voldoende om de 3,4 km. van het tracé in me op te nemen. We gebruiken immers de korte versie van het Circuit Paul Ricard.”

Een omloop die de jonge Belg wel bevalt…
Neal Van Vaerenbergh - Frans F4 Kampioenschap
Neal Van Vaerenbergh - Frans F4 Kampioenschap
“De simulator gaf me de mogelijkheid vast te stellen dat sommige bochten heel technisch zijn. Om een goede snelheid te behalen zal ik dus mijn rijlijnen moeten verzorgen. En ik heb ook gezien dat er heel wat uitloopstroken zijn. Kortom, ik zie het wel zitten. Ik hoop nog verder op de ladder te kunnen klimmen. Ik rijd steeds efficiënter en sinds de meeting van Magny-Cours is dat ook aan mijn resultaten te merken. Ik wil hier dus een maximum aan punten scoren, om zo bij de eerste vijf in de eindstand te geraken. Dat wordt niet eenvoudig, de concurrentie is zeker te duchten. Maar het zou wel de beste manier zijn om het RACB National Team te bedanken voor dit programma in het Frans kampioenschap F4.”

Foto's: RACB



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op vrijdag 25 oktober 2013.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons