van der Horst

F4 FFSA: Monza: Eerste top tien plaats voor Amaury Cordeel

Ugo de Wilde
Ugo de Wilde
Amaury Cordeel en Ugo de Wilde, onze twee jonge formule 4 piloten die uitkomen in het Franse kampioenschap waren dit weekend te Monza toe aan de tweede manche van de serie. Net als bij de openingsmanche stonden er drie races op het programma. Cordeel slaagde in de derde race er voor de eerste maal in om in de top tien te eindigen, hij klasseerde zich als negende. De veertienjarige de Wilde zette zijn leerproces verder en reed alle drie races uit.
Op het snelle circuit van Monza is het belangrijk om te kunnen profiteren van het slipstream van de voorliggende wagens, onze twee landgenoten slaagden daar niet in in de kwalificatie en de Wilde kwam moest zich tevreden stellen met de dertiende tijd, een plats voor Cordeel. In de eerste race kreeg de Wilde een tik van een tegenstander die de antirolbar beschadigde, hij bereikte toch de meet op een dertiende plaats. Cordeel finishte een plaats hoger. In de tweede race werd de Wilde opnieuw dertiende terwijl Cordeel al na 4 ronden de strijd moest staken. In de laatste race nam Cordeel revanche en reed zich naar een bemoedigende negende plaats, de Wilde kwam opnieuw aan de finish ditmaal op de twaalfde positie.

Foto: Olivier de Wilde Press
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op dinsdag 2 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons