van der Horst

F4: Le Mans: zevende en zesde plaats voor Neal Van Vaerenbergh bij debuut Formule 4

Voor zijn debuut in het Franse Formule 4 kampioenschap haalde Neal Van Vaerenbergh een zevende en een zesde plaats binnen in de eerste twee races. Verliep de eerste race nog onder goede weersomstandigheden, dan moets race 2 voortijdig stilgelegd worden door de hevige regen. De overwinningen gingen naar de Fransman Antoine Hubert en de Fin Simo Muhonen. Zondag is er nog een derde race.
Neal Van Vaerenbergh startte vandaag in zijn eerste Formule race op het Franse circuit van Le Mans. De winnaar van het RACB Stuurwiel betwist dit jaar het Franse Formule 4 kampioenschap en zaterdag stonden er al twee races op het programma. Tijdens de kwalificaties wist van Vaerenbergh de zesde tijd neer te zetten na Karpov, Hubert, Kostyukov, Poittier en Hirsiger. De startopstelling van de tweede race wordt bepaald door de omgekeerde top 10 van race 1.

Bij de start van de eerste race nam de Fransman Antoine Hubert de leiding voor Karpov, terwijl Van Vaerenbergh in gevecht was voor de derde plaats met Matevos en Hirsiger. Langzaam liep Hubert uit op het veld en sloeg een kloof van 7 seconden op Karpov.  Van Vaerenbergh moest naar gelang de race vorderde de leiders laten gaan en zag zich nog voorbijgegaan door Anoschin en Gounon om uiteindelijk als zevende over de streep te gaan. De overwinning was dus voor Antoine Hubert, voor de russen Kirill Karpov en Metevos Isaakyan. Anoshin, Hirsiger en Gounon pakten de plaatsen vier tot en met zes. De tijdens de race ging de jonge Zwitser Justin Meichtry hard van de baan en werd ernstig gewond aan beide enkels en de ruggengraat.

Dankzij de omgekeerde grid voor de tien eersten van race 1 startte de Fin Simo Muhonen vanaf pole. De zon had ondertussen plaats gemaakt voor gietende regen en de Fin profiteerde van de moeilijke omstandigheden om de kop te pakken. In de eerste bocht draaide De Peretti al om zijn as en even later ging Gounon definitief het decor in. Muhonen bleef op kop voor Valentin Naud en Matevos Isaakyan. Daarachter ontspon zich een gevecht voor de vierde plaats tussen Anoschin, Hubert en onze landgenoot Van Vaerenbergh. De regen nam nog in intensiteit toe en na zes ronden besloot de organisatie dat het welletjes geweest was en vlagde de race af. Omdat 75% van de raceafstand afgelegd waren worden volle punten toegekend. Hubert staat op kop in het kampioenschap met 37 punten voor Isaakyan (30 p) en Muhonen (26 p).



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 27 april 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Le Mans.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons