van der Horst

F4 Lédenon: Beste seizoensprestatie voor Neal Van Vaerenbergh

Neal Van Vaerenbergh
Neal Van Vaerenbergh
Op een voor hem onbekend circuit wist Neal Van Vaerenbergh afgelopen weekend steeds meer vooruitgang te boeken. Hij werd er beloond met een nieuwe podiumplaats en 31 punten, de beste score die de vertegenwoordiger van het RACB National Team in het Frans kampioenschap F4 tot nu toe liet optekenen.
Nooit eerder had de Belgische rookie in het Frans kampioenschap F4 één meter gereden op het circuit van Lédenon. Zijn simulatorsessie van enkele dagen eerder, waarbij hij de Franse omloop al deels onder de knie probeerde te krijgen, wierp echter zijn vruchten af. Tijdens de vrije trainingen zette Neal Van Vaerenbergh zijn bolide in de kleuren van het RACB National Team immers op de vierde plaats neer. Een tijd die hij tijdens de kwalificaties voor de eerste race wist te bevestigen, waardoor een vierde plek op de startgrid zijn deel werd. “Die eerste wedstrijd verliep een beetje ingewikkeld”, legt Neal uit. “Bij de start verloor ik een plaatsje en nadien wist ik nooit meer in het goede ritme te geraken. Ik moest voortdurend in de spiegels kijken om mijn positie te verdedigen.”

Neal Van Vaerenbergh
Neal Van Vaerenbergh
Na als zevende over de streep te zijn gekomen bogen de vertegenwoordiger van het RACB National Team en zijn ingenieur zich over de set-up, met resultaat. “Omdat de achterkant van de auto veel bewoog hebben we de voorkant wat soepeler afgesteld. Ik moest dan wel mijn rijstijl wat aanpassen, maar het liep veel beter”, analyseert Neal. “De startgrid werd gebaseerd op de top-10 van de eerste race, maar in omgekeerde volgorde. Ik kon dus als vierde vertrekken, schoof al snel door naar de derde plek en kwam zo in het spoor van de leiders. Ik kon ze nooit bedreigen, maar wist uiteindelijk wel mijn derde podium van het seizoen veroveren, na Pau en Magny-Cours, op een seconde van de winnaar.”

Met gesterkt zelfvertrouwen stelde Van Vaerenbergh zijn wagen voor de derde race nog wat zachter af. Ondanks een matige start die hem drie plaatsen kostte zette hij een mooie comeback neer en rukte op van de tiende naar de vijfde plaats. “De wagen voelde uitstekend aan, veel beter dan in de eerste race”, stelde een tevreden Neal achteraf. “Niet alleen bij ik heel blij over mijn inhaalrace, maar ik kwam ook tot op zes honderdsten van de snelste wedstrijdronde. Door de 31 punten die ik hier wist te vergaren klim ik in de tussenstand van de negende naar de achtste plaats. Ik ben heel tevreden dat ik op mijn positief elan van Magny-Cours ben kunnen doorgaan. En geen twee zonder drie: als ik tijdens de laatste meeting, over twee weken in Le Castellet, eenzelfde goede prestatie neerzet, dan kan ik nog bij de eerste vijf finishen.”



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit op zondag 13 oktober 2013.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons