van der Horst

Lédenon: Neal Van Vaerenbergh: “Dezelfde positieve weg volgen”

Neal Van Vaerenbergh
Neal Van Vaerenbergh
Na enkele weken geleden in Magny-Cours een podiumplaats te hebben behaald trekt de vertegenwoordiger van het RACB National Team in het Frans kampioenschap F4 vol enthousiasme richting Lédenon. Er blijven nog twee meetings te gaan dit seizoen en Neal Van Vaerenbergh rekent er op om in schoonheid af te sluiten.
Donderdag is onze jonge landgenoot richting Zuid-Frankrijk gevlogen. Neal Van Vaerenbergh reed nooit eerder op het circuit van Lédenon, maar toch komt hij er niet helemaal onbeslagen aan de start.
“Aan het begin van deze week kreeg ik de gelegenheid om het circuit te ontdekken op een gesofisticeerde simulator in Parijs. Ik kon er zo een zestigtal ronden afwerken, wat me toch toeliet om de opeenvolging van de bochten te leren. Uiteraard kan deze virtuele ervaring nooit de kilometers op asfalt vervangen, maar ik zal de omloop nu wel sneller onder de knie krijgen. Vanaf de eerste trainingen zal ik nu weten waar ik sta. Heel belangrijk, want we krijgen niet veel gelegenheid  om te rijden. Door de simulator heb ik dus heel wat tijd gewonnen en een groot deel van het voordeel van mijn concurrenten die er vorig jaar ook al bij waren kunnen wegwerken.”
 
Neal heeft zich tezelfdertijd ook al een mening over het tracé kunnen vormen. “Blijkbaar is er heel wat niveauverschil. Het gaat voortdurend op en neer en heel wat bochten zullen vol in vijfde kunnen worden aangesneden. Op het eerste zicht lijkt het me een heel plezante omloop.”
 
Wat het vertrouwen bij de jonge Belg uiteraard ten goede komt. “Tijdens de laatste meeting in Magny-Cours wist ik van de negende naar de derde plaats te klimmen. De snelheid is er dus. Nu wil dezelfde positieve weg volgen, zonder me echter te veel druk op te leggen. Om daar in te slagen zal ik niet te veel bij het eindresultaat stil staan en me op ieder aspect van de meeting voluit concentreren.”

RACB pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op donderdag 10 oktober 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Lédenon.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons