van der Horst

F4: Magny-Cours: Neal Van Vaerenbergh opnieuw aan de aftrap

Neal Van Vaerenbergh - Frans F4 kampioenschap
Neal Van Vaerenbergh - Frans F4 kampioenschap
Na twee maanden vakantie mogen de ‘studenten’ van de eenzitterij opnieuw naar de schoolbanken. In Magny-Cours hoopt de winnaar van het RACB National Team Stuurwiel een mooi rapport te behalen. Daardoor zou Neal Van Vaerenbergh een paar plaatsen kunnen klimmen op de ladder van het Franse kampioenschap F4. Twee maand zomerpauze, dat betekent niet dat Neal Van Vaerenbergh niets heeft uitgericht. De hardcore sportfanaat maakte van de break gebruik om zich volledig aan zijn favoriete hobby te wijden: triatlon.
“Ik mag nog niet deelnemen aan de langste afstanden, maar een wedstrijdje waarbij je 750 meter moet zwemmen, 20 km. fietsen en 5 km. lopen, dat houdt je in vorm.”, stelt de jonge Belg. Zeker als je het niet bij één wedstrijd laat. “Op vijf triatlons wist ik vier keer op het podium te finishen en één keer wist ik mijn categorie te winnen”, benadrukt hij.

Helm Neal Van Vaerenbergh
Helm Neal Van Vaerenbergh
Hoeven we er nog aan toe te voegen dat de jonge Van Vaerenbergh het laatste deel van het Frans kampioenschap F4 aanvangt met een onberispelijke fysieke conditie? “En met een goede dosis zelfvertrouwen ook”, voegt hij er aan toe. “Vorige week mochten de leden van de Autosport Academy enkele tests afwerken in Magny-Cours. Het was de eerste keer dat ik op dat circuit reed, maar het viel onmiddellijk in de smaak. Vooral de eerste twee bochten en de twee chicanes vond ik wel leuk. Op basis van de kleine ervaring die ik al met enkele circuits heb, is dit na Francorchamps de mooiste omloop die ik ken.”

Het hielp uiteraard dat Neal zich in de Nièvre in de kijker wist te rijden.
“Mijn tijden waren niet slecht”, lacht hij. “Ik zette de derde tijd algemeen neer en mijn snelste tijd was slechts één tiende trager dan die van de snelste rijder. Dat maakt mijn honger naar succes alleen maar groter. Dit weekend wil ik de vorige meeting Val de Vienne helemaal vergeten en zwaar scoren, om zo in de tussenstand enkele plaatsen te winnen.”

Foto's: RACB & Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op donderdag 5 september 2013.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons