van der Horst

F4: Pau: Neal Van Vaerenbergh: “Ik wil hoger op de ladder komen”

Neal Van Vaerenbergh
Neal Van Vaerenbergh
Na zijn bewogen debuut in Le Mans komt de laureaat 2013 van het Stuurwiel van het RACB National Team dit weekend op het circuit van Pau in actie. Op de stratenomloop zal onze vertegenwoordiger in het Frans kampioenschap F4 proberen om zijn tiende plaats in de tussenstand te verbeteren.
  • St. Paul
De tweede meeting van het Frans kampioenschap F4 zal voor de deelnemers zeker niet eenvoudiger zijn dan de eerste. De meesten onder hen moeten het smalle tracé in Pau en de finesses van een stratenrace nog onder de knie krijgen. Gelukkig wist Neal Van Vaerenbergh dit weekend terdege voor te bereiden.
 
Neal Van Vaerenbergh
Neal Van Vaerenbergh
“Ik heb heel veel onboardbeelden van vorige jaargangen bestudeerd”, stelt de jonge Belg. “Dan ben ik naar de imposante structuur van AOTech, net buiten Parijs, getrokken, om er een sessie in de simulator af te werken. Een indrukwekkende machine, die goed de rijsensaties van een eenzitter weergeeft. Dankzij de vijf schermen kon ik het tracé in Pau goed instuderen, door zo een vijftigtal rondjes af te leggen. Tuurlijk is dat niet hetzelfde als er echt rijden, maar wanneer ik op zaterdag mijn eerste rondjes afwerk,  heb ik nu tenminste al een idee van de piste.”
 
Een heel goede aanpak, zeker in de wetenschap dat er volgend weekend weinig tijd zal zijn om op de piste in actie te komen. “Zaterdag hebben we ’s ochtends recht op 25 minuten vrije training en ’s namiddags een half uur kwalificaties. Het zal er op aankomen om van bij de start heel efficiënt te werk gaan, om zo het rijgedrag van de auto onder de knie te krijgen. Er is geen ruimte voor fouten”, legt Van Vaerenbergh uit.
 
Een delicate opdracht dus, maar dat verandert niets aan de ambities van de vertegenwoordiger van het RACB National Team. “Voorlopig sta ik tiende in de tussenstand van het kampioenschap. Ik weet dat ik daar niet op mijn waarde sta. Ik zal dus mijn uiterste best doen om resultaten neer te zetten die beter bij mij passen, om zo enkele plaatsen op de ladder te klimmen. Ik kan haast niet wachten om achter het stuur te kruipen!”
 
Op zondag worden er twee wedstrijden afgewerkt, de derde staat op maandag geprogrammeerd.

RACB Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op donderdag 16 mei 2013.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons