van der Horst

F4: Pau: Neal Van Vaerenbergh: “Sneller geworden, maar…”

Neal Van Vaerenbergh
Neal Van Vaerenbergh
Op het mythische circuit van Pau ging het voor de laureaat van het RACB National Team Stuurwiel op en af tijdens de drie wedstrijden voor het Frans kampioenschap F4. Hoewel hij niet de verhoopte resultaten kon neerzetten wist Neal Van Vaerenbergh wel te tonen dat er potentieel in hem steekt.
Twee uur na de finish van de derde en laatste race op het stratencircuit van Pau was Neal Van Vaerenbergh nog steeds diep ontgoocheld. En met reden. “Op twee ronden van het eind lag ik op een tweede plaats, op een seconde van de leider. Ik wist het verschil steeds kleiner te maken, tot mijn linkerachterwiel los kwam. Remmen kon niet meer en ik belandde in de muur.”

De jonge Belg gaf toe heel gefrustreerd te zijn. “Ik besef dat mechanische problemen deel uit maken van de autosport, maar het blijft frustrerend als je de vruchten van een mooie wedstrijd kan plukken. Ik kan me troosten dat ik de snelste wedstrijdronde wist neer te zetten. Het is de eerste keer dit seizoen dat iemand anders dan Anthoine Hubert daar in slaagt.”
 
Ook op zondag liep het voor de vertegenwoordiger van het RACB National Team goed en slecht. “In de eerste race wist ik beslag te leggen op de tweede plaats. Mijn eerste podium! Het was niet makkelijk, zeker door de trillingen in de auto, veroorzaakt door een contact tussen één van mijn wielen en de stoeprand. Maar ik kon stand houden. Toen de regen de omloop heel glad maakte kwam ik steeds dichter bij Anthoine Hubert, maar toen kwam de safety car voorrijden. In de tweede race moest ik door het systeem van de omgekeerde startgrid als negende vertrekken. In een remzone werd ik verrast door een manoeuvre van de rijder voor me en ik raakte hem achteraan. Mijn wagen kwam op de zijne terecht en mijn voorvleugel was stuk. Na acht ronden kwam de safety car opnieuw tussen. Omdat de regen zo hard werd besloot de wedstrijdleiding de race af te vlaggen. Ik finishte dus als negende.
 
In de tussenstand van het Frans kampioenschap F4 staat de jonge Belg nu achtste. “De volgende meeting wordt van 7 tot 9 juni afgewerkt in Francorchamps”, legt Neal uit. “Een verplaatsing die mijn motivatie tien keer groter maakt.”

RACB press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op maandag 20 mei 2013.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons