van der Horst

Familie Racedagen: Voorbeschouwing Benjamin Lessennes

Na zijn excellente seizoensstart in Spa-Francorchamps - eerst in TCR Benelux, daarna in TCR International – wachtte Benjamin Lessennes vol ongeduld op de tweede manche van het kampioenschap der Lage Landen. In Zandvoort toonde rijder van de Honda Civic #2 voor een sterk opgekomen publiek – volgens de organisator meer dan 100.000 fans – dat hij nog steeds in een uitstekende vorm verkeert, door eerst als derde en dan als tweede over de finishstreep te gaan. Jammer genoeg kreeg zijn teammaat Tom Coronel met pech te maken, waardoor het duo van Boutsen Ginion Racing in de titelrace belangrijke punten moest laten liggen…
Iets minder dan een jaar geleden klom Benjamin Lessennes in Zandvoort voor het eerst op een podium in zijn nog jonge autosportcarrière. Om maar te zeggen dat de 17-jarige jonge wolf met heel wat ambities richting tweede manche van de TCR Benelux trok!
 
Voor de overvolle tribunes gaf de Namenaar nog maar eens blijk van zijn verbluffende snelheid, maar ook van een steeds scherper koersinzicht. “Persoonlijk ben ik heel tevreden over mijn weekend”, stelde de rijder van Boutsen Ginion Racing zondagavond. “Na mijn twee sprintraces op zondag mocht ik twee keer naar het podium. Eerst voor een derde plek, en dan voor een tweede. Er was zelfs een moment waarop ik dacht de race te kunnen winnen… Maar daarvoor had ik grote risico’s moeten nemen en ik verkoos aan het kampioenschap te denken. Ik kon er belangrijke punten scoren en die mocht ik niet verloren laten gaan… Om kampioen te worden moet je tegelijk snel en regelmatig zijn!”
 
 
Ondanks deze intelligente en volwassen aanpak verloor ‘Benji’ nochtans wat terrein in de titelstrijd. “In de TCR Benelux scoor je als duo”, legt de rijder in de kleuren van Coyote, Honda Ring Motor, Meta System en Atelier 112 uit. “Bij de Qualifying Long Race, die met twee wordt afgewerkt, beging mijn teammaat Tom Coronel een fout in de opwarmronde en reed hij lek. Iets later was hij opnieuw slachtoffer van een lekke band. We moesten dan ook tevreden zijn met een tiende plaats. Op zondag wist Tom zijn eerste Sprint als tweede af te sluiten, veel punten voor het kampioenschap dus, maar na een nieuwe lekke band ging hij in de laatste race van het weekend hard van de baan…”
 
In het kampioenschap staat Benjamin voorlopig op de derde plaats, maar met 49 eenheden achterstand op de leider.  “In de wetenschap dat er per weekend 125 punten te verdienen zijn is dat veel en weinig tegelijk”, stelt hij. “Maar dat zal niets veranderen aan onze aanpak: we moeten bij iedere wedstrijd voorin meedraaien, op het podium staan en wedstrijden winnen. Dat wordt zeker bij de volgende wedstrijd ons doel, die tijdens het eerste weekend van juni in Zolder wordt gehouden!”

Benjamin Lessennes press  • Powercars

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons