van der Horst

Familie Van Rompuy in Costa Brava voor openingsmanche van Tour European Rally

Tom Van Rompuy - Jens Vanoverschelde  -  BMW M3
Tom Van Rompuy - Jens Vanoverschelde - BMW M3
Dit weekend opent de TER of Tour European Rally zijn kampioenschap met de Rally Mortiz Costa Brava. Dit kampioenschap telt zes rally’s voor Historics en zes rally’s voor moderne wagens, verdeeld over negen weekends. Ook de Omloop van Vlaanderen staat op de kalender en dit voor beide kampioenschappen.
Tom Van Rompuy
Tom Van Rompuy
Maar liefst 185 wagens, verdeeld over drie categorieën pakken op vrijdagavond de start van de tweedaagse 67ste Rally van de Costa Brava Historic in en rond de verraderlijk bergen van de Spaanse badplaats. Tom Van Rompuy en Jen Vanoverschelde pakken uit met de BMW E30 M3 van VR Racing by Qvick Motors en gaan voor een goede klassering in de categorie snelheid. Vele lokale helden en grote namen zijn aanwezig met Groep B monsters en Groep 4 waaronder Lancia Stratos, Rally 037 Delta Integrale, Sierra Cosworth, Subaru, R5 Turbo, Porsches, enz. Terwijl hun Belgische collega’s in Spa aan de slag zijn, zal het VR Racing duo de Belgische kleuren verdedigen in Spanje.

Dirk Van Rompuy-Chris Goris / Opel Ascona B VR Racing by Qvick Motors
Dirk Van Rompuy-Chris Goris / Opel Ascona B VR Racing by Qvick Motors
Dirk Van Rompuy en Chris Goris doen het in de Opel Ascona B van VR Racing by Qvick Motors en doen de aartsmoeilijke regularity met een gemiddelde van 60km/uur. En dit met blunik dat op verschillende plaatsen tijdens de KP’s het gemiddelde van de deelnemers meet. Het is dan ook de bedoeling om constant deze snelheid zo dicht mogelijk te benaderen. En in de bergen met de vele haarspeldbochten is dit uiteraard niet makkelijk en is de job van de co minstens in evenwicht met die van de piloot zelf. Ook hier zware oppositie voor de Belgische specialisten met maar liefst 77 deelnemers en veel plaatselijke piloten en specialisten van deze aartsmoeilijke autosportdiscipline.

Foto's: VR Racing - Sandro Delaere - Wilfried Geerts
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Historic Rally op vrijdag 15 maart 2019.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons