van der Horst

Favoriet Schlesser aan de leiding na tweede etappe

Jean-Louis Schlesser - Schlesser Buggy
Jean-Louis Schlesser - Schlesser Buggy
De Africa Eco Race is op 31 december van start gegaan. Vandaag 1 januari hebben de deelnemers reeds twee etappes achter de rug in Marokko. De inloopproef over 86 km van Nador richting Boudnib werd gewonnen door de Fransman Sabatier in de Buggy met een vijfde en een achtste plaats voor Jacky Loomans en Stéphane Henrard in hun respectievelijke Toyota en Buggy. Bij de motoren was de Fransman Norbert Dubois de eerste leider met zijn KTM, terwijl de KTM’s van onze landgenoten Backx, Van Dyck, Fontyn en Vanderweyen zich moesten tevreden stellen met een voorlopige vierde, zesde, negende en viertiende plaats.
Dag twee met een rit over 611 km, waarvan 431 km tegen de chrono, bracht reeds enkele belangrijke verschuivingen met zich mee. Favoriet Jean-Louis Schlesser was in zijn Schlesser Buggy 16 minuten sneller dan de rest en pakt autoritair de leiding, voor de Opel van Szalay en Loomans die een derde chrono perste uit zijn Toyota en opschuift van de vijfde naar de derde plaats. Henrard werd vandaag zevende en schuift van acht naar zeven in het klassement. Bij de motoren was het de Yamaha van Gabari die de scratch reed voor Pisano en Fontyn, terwijl Van Dyck de top 5 volmaakte.
In de tussenstand pakt Gabari de leiding over en komt onze landgenoot Martin Fonteyn post vatten op een voorlopige derde plaats terwijl Van Dyck morgen vertrekt in vijfde positie.

Foto: Alain Rossignol - Africa Eco RaceDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Africa Eco Race op woensdag 1 januari 2014.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons