van der Horst

FE: Fenestraz en Rowland kijken uit naar nieuw seizoen

Sacha Fenestraz - Nissan Formule E
Sacha Fenestraz - Nissan Formule E
Nissan heeft maandag in Le Mans het nieuwe seizoen van de Formule E op gang getrokken met een persevenement. Uiteraard mochten ook de rijders voor het komende seizoen, Sacha Fenestraz en Oliver Rowland niet ontbreken op het appel. Beide kijken ze uit naar seizoen 10 en willen ze in alle wedstrijden strijden om het podium.
  • Prospeed Competition
Nissan trad het Gen3-tijdperk in met een volledig nieuw team, waarbij de Japanners alles zelf in handen namen. NEOM Mclaren doet dan weer dienst als sattelietteam. De Japanners kenden een goede tweede seizoenshelft vorig jaar en willen verder bouwen op dat elan, enerzijds met goudhaantje Sacha Fenestraz en anderzijds met een ouwe bekende, Oliver Rowland.

De 24-jarige Frans-Argentijnse Fenestraz maakte vorig jaar zijn debuut maar liet zich opmerken met een pole position. Dat hadden er zelfs twee kunnen zijn, maar door een straf moest hij een plekje achteruit in Monaco. Hij werd twee keer vierde, en miste zo op een haar na een podiumstek in zijn rookiejaar. Dat was echter genoeg om Nissan te overtuigen om de samenwerking verder te zetten. "Ik realiseer echt mijn droom. Ik wou altijd in een FIA-kampioenschap rijden en het niveau van de rijders ligt hier ontzettend hoog. Formule E is de toekomst. Wie weet waar we binnen tien jaar staan", aldus Fenestraz.

Oliver Rowland - Nissan formule E
Oliver Rowland - Nissan formule E
Oliver Rowland, winnaar van één wedstrijd (Berlijn 2020 met Nissan e.dams), is inmiddels 31 jaar en acht de tijd gekomen om te oogsten. Hij maakt voor de tweede keer in zijn carrière de overstap van Mahindra, waar hij de voorbije twee jaar reed, naar Nissan. "De resultaten kwamen niet de voorbije jaren en ik zag ook minder mogelijkheden op lange termijn. Ik heb nu de ervaring en sta op een punt in mijn carrière waar ik resultaten wil boeken. Dat zag ik niet gebeuren bij Mahindra. Alles valt hier terug samen, nu ik opnieuw voor Nissan uitkom", aldus Rowland. "Dit is een competitief kampioenschap, met coole circuits, veel constructeurs, veel uitdaging en met een technologie die enorm vooruit gaat. We willen onze progressie consolideren, overal meedoen en zo de basis leggen voor het jaar erop, seizoen elf", blikt de Brit al verder vooruit.

Oliver Rowland - Nissan formule E
Oliver Rowland - Nissan formule E
Dat ze er beiden zin in hebben, bleek uit een kleine wedstrijdje, waarbij beide heren hun reflexen en brede oogfocus testten. Ze streden nek aan nek en tikten ruim vijftig lichtjes aan op een halve minuut. De modale journalist strandde ongeveer op de helft daarvan.

Foto's: Sandro DelaereDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Formule E op dinsdag 19 september 2023.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons