van der Horst

Feed Racing en NWES openen EuroNASCAR Racing School in Frankrijk

Feed Racing Academy
Feed Racing Academy
De NASCAR Whelen Euro Series en FEED Racing - de academie opgericht door Jacques Villeneuve en Patrick Lemarie - kondigden vandaag een partnerschap aan om de eerste EuroNASCAR-raceschool in Frankrijk te openen. Zo kunnen ze jonge rijders de kans geven om NASCAR-rijder te worden via de FEED Racing EuroNASCAR Challenge. De winnaar krijgt een gratis seizoen in EuroNASCAR 2 in 2022.
FEED Racing
FEED Racing
Het nieuwe programma verwelkomt racers van zestien jaar en ouder om een ​​EuroNASCAR-auto te testen tijdens een driedaagse sessie in Magny-Cours, Frankrijk. Daar krijgen ze begeleiding van de twee FEED Racing-oprichters en EuroNASCAR PRO-racers: Jacques Villeneuve (1997 Formule 1-kampioen, Indycar-kampioen en Indianapolis 500-winnaar) en Patrick Lemarié (Europees Endurance-kampioen, test- en ontwikkelingsrijder in de F1 voor vier jaar en IndyCar-racer).

De eerste fase van de cursus zal vijftien rijders verwelkomen en plaatsvinden van 4 tot 6 augustus dit jaar. De beste zes rijders kwalificeren zich voor de finale, die plaatsvindt in september. Aan het einde van het selectieproces krijgt de winnende rijder een volledig, gratis seizoen aangeboden in de NASCAR Whelen Euro Series voor 2022.

De eerste manche van het huidig NASCAR Whelen Euro Series-seizoen vindt plaats op 15 en 16 mei in Spanje op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia.

Foto's: Feed Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Nascar Whelen Euro Series op vrijdag 23 april 2021.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons