van der Horst

Fernando Alonso keert voor derde maal terug naar Indy 500

Fernando Alonso - McLaren Racing
Fernando Alonso - McLaren Racing
Tijdens de FIA Awards gisteravond bevestigde Fernando Alonso dat hij in 2020 terugkeert naar de mythische 500-mijlrace in Indianapolis. Ook tijdens het slotweekend van de F1 in Abu Dhabi had hij al laten verstaan dat het bedoeling is om terug te keren naar Indianapolis. Dit jaar had de Spanjaard al plannen voor een tweede start, maar moest hij al snel de handdoek in de ring werpen nadat hij uit de race gekegeld werd tijdens de kwalificaties. Hoofdoorzaak van die wanprestatie was een barslechte voorbereiding van McLaren. Nu waagt Alonso een derde poging om naast Graham Hill als tweede persoon op de erelijst van de onofficiële triple crown te komen.
Fernando Alonso
Fernando Alonso
Met welk team hij deze maal in zee zal gaan, is nog niet gekend. De Spanjaard wil zich namelijk eerst concentreren op zijn eerste deelname aan de Dakar Rally volgende maand alvorens zijn focus te leggen op het laatste ontbrekende juweel van de triple crown. Mogelijk zou het nieuwe gevormde Arrow McLaren SP één van de teams kunnen zijn die hem onderdak wil bieden voor de Indy 500, maar daarnaast heeft Alonso ook nog steeds goede banden met Andretti Autosport. Maar aangezien deze laatsten met Honda-motoren rijden en de relatie tussen constructeur en piloot nog steeds onder nul staat, is de kans klein dat hij daar aan de bak zal geraken.

Foto's: IndyCar SeriesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zaterdag 7 december 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Indy 500.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons