van der Horst

Fernando Alonso stopt met Formule 1

Fernando Alonso
Fernando Alonso
McLaren heeft net bevestigd dat Fernando Alonso volgend seizoen niet actief zal zijn in de Formule 1. Volgens de Spanjaard werd deze beslissing enkele maanden geleden reeds genomen. “Na 17 wonderbaarlijke jaren in deze geweldige sport is het voor mij tijd om een verandering te ondergaan en verder te gaan”, liet de tweevoudige wereldkampioen weten in een persbericht. “Ik heb van elke minuut genoten tijdens deze ongelooflijke seizoenen en ik kan de mensen – die in mij hebben geïnvesteerd om het waardevol te maken – niet genoeg bedanken.”
Fernando Alonso - McLaren
Fernando Alonso - McLaren
“Er zijn nog enkele Grote Prijzen te gaan dit seizoen en ik wil deze betwisten met meer overgave en passie dan ooit tevoren”, ging de Spanjaard verder. “Ik ben benieuwd wat de toekomst zal brengen: nieuwe spannende uitdagingen bevinden zich om de hoek. Ik beleef nu één van de gelukkigste tijden ooit in mijn leven, maar ik moet op zoek gaan naar een nieuw avontuur.” Opvallend: "Mijn hart ligt voor altijd bij dit team. Ik weet dat het sterker voor de dag zal komen in de toekomst en dat kan het juiste ogenblik zijn voor mij om een terugkeer te maken in het kampioenschap", laat Alonso de poort verbazingwekkend open...

Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne
Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne
“Ik maakte deze beslissing enkele maanden geleden reeds en hield voet bij stuk”, aldus de teamgenoot van Stoffel Vandoorne.  Verder bedankte hij onder meer Chase Carey en Liberty Media die de 32-voudige GP-winnaar in die periode nog trachtte er van te overtuigen om in de koningsklasse van de autosport te blijven. “Tot slot wil ik mijn voormalige teams, teamgenoten, rivalen, collega’s, partners, journalisten en iedereen bedanken die met mij gewerkt heeft tijdens mijn F1-carrière. En vooral mijn fans over gans de wereld. Ik ben er van overtuigd dat onze paden in de toekomst weer zullen kruisen.”

In principe staat Fernando Alonso volgend jaar ook opnieuw aan de start van de FIA-WEC races in België en Frankrijk, de 6 Hours of Spa en de 24 Heures du Mans - het slotluik van het "Super Season 2018-2019".

Foto’s: Racing International Photography & Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op dinsdag 14 augustus 2018.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons