van der Horst

Fernando Alonso: "We kunnen er niet van uitgaan dat ik race"

Fernando Alonso
Fernando Alonso
De een zijn dood, is de ander zijn brood; dat kunnen we tevens stellen over Stoffel Vandoorne's niet onopgemerkte F1-debuut. Na de crash van Fernando Alonso, stond onze landgenoot opeens voor niet eenvoudige taak om op zeer korte termijn in te vallen bij McLaren tijdens de Grote Prijs van Bahrein. Hoewel een job als reserverijder altijd een element van het onbekende bevat, liet de regerend GP2-kampioen zich niet uit zijn lood slaan en verzekerde hij zich van een plaatsje in de geschiedenispunten door McLaren-Honda de eerste punten van het seizoen 2016 te bezorgen.
Carlos Sainz Sr. - Fernando Alonso
Carlos Sainz Sr. - Fernando Alonso
Of er een vervolg aan het verhaal komt, is niet zeker. Noch McLaren, noch Fernando Alonso zelf willen momenteel uitspraken doen over hoe de rijdersbezetting in China er zal uitzien komend weekend. Totdat hij de goedkeuring krijgt van de medische staf van de FIA "mogen we nergens van uitgaan" vertelde Alonso aan de officiële F1-site. "Maar ik bereid me op het raceweekend voor zoals normaal."

Stoffel Vandoorne - McLaren-Honda
Stoffel Vandoorne - McLaren-Honda
"Stoffel Vandoorne zal opnieuw standby zijn tot Fernando zijn afspraak met de dokters van de FIA heeft gehad nu donderdag", voegde McLaren teamchef Eric Boullier nog toe. "Stoffel kweet zich uitstekend van zijn taak in Bahrein en ondanks dat Jenson betrouwbaarheidsproblemen kende, was het positief dat beide wagens het ganse weekend sterk voor de dag kwamen", sloot Fernando Alonso af.

Foto's: Georges De Coster



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons