van der Horst

American Festival: Ferrando klopt Goossens en Longin - Hezemans bijna kampioen na startcrash

Start Race 1 NASCAR Whelen Euro Series Elite 1 Circuit Zolder
Start Race 1 NASCAR Whelen Euro Series Elite 1 Circuit Zolder
Thomas Ferrando heeft de eerste NASCAR-race van het finaleweekend in Circuit Zolder gewonnen. In de eerste van twee Elite 1-races hield de Fransman Marc Goossens en Stienes Longin af. Bij de start werd PK Carsport-rijder Nicolo Rocca uitgeschakeld en daarmee mag de Italiaan meteen een kruis maken over zijn titelambities.
Nicolo Rocca - PK Carsport
Nicolo Rocca - PK Carsport
Bij de start van de wedstrijd tikte Romain Ianetta Fred Gabillon aan, die spinde. In het strijdgewoel spinde Nicolo en parkeerde zijn PK Carsport Chevrolet in de muur aan de binnenzijde van de Eerste Linkse. Romain Ianetta zou later bedacht worden met een Stop and Go penalty voor het incident. De Safety Car kwam op de baan en bij de herstart verliep vlekkeloos en Ferrando behield de kop. Eén ronde later achtte Marc Goossens de tijd rijp voor een aanval; met een slim manoeuvre ging de Kempenaar naar de leiding in de Sterrenwachtbocht. Bij de Thierry Boutsen Chicane ging de Braxx-rijder echter te laat in de ankers, waardoor hij de chicane afsneed en de leiding terug moest afstaan aan de leider in de Elite 1 Junior-ranking.


Romain Ianetta - Racing Engineering
Romain Ianetta - Racing Engineering
Goossens probeerde naderhand nog wel de kop te heroveren, maar de Elite 2-kampioen uit 2017 speelde het slim en mocht voor het eerst in zijn carrière plaatsnemen op het hoogste schavot in de NASCAR Whelen Euro Series Elite 1. Stienes Longin eindigde op de laatste podiumplaats, de Leuvenaar had even zicht op de tweede plaats maar door stuurproblemen moest hij afzien van zijn ambities op het zilver. Loris Hezemans deed, mede vanwege de startcrash, een goede zaak en het lijkt slechts een formaliteit alvorens onze Noorderbuur morgen zijn allereerste NASCAR-titel mag vieren nadat hij vandaag als vijfde afsloot. De laatste Elite 1-race van het seizoen 2019 start morgen, zondag, om 15u45 met niemand minder dan Jacques Villeneuve op pole!

--- Uitslag Nascar Whelen Euro Series Zolder Elite 1 Race 1 ---

Foto's: Geert FranquetSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 5 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American Festival NASCAR Finals.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons