van der Horst

Ferrari Driver Academy plaatst rijders in formule 2

Jean & Giuliano Alesi
Jean & Giuliano Alesi
Na Mick Schumacher vonden vandag ook Ferrari Driver Academy rijders Giuliano Alesi, Callum Ilott en Marcus Armstrong onderdak in de formule 2. Alesi en Ilott beginnen aan hun tweede jaar in de klasse, voor formule 3 vicekampioen Armstrong wordt het zijn debuutjaar in de formule 2.
De Ferrari Driver Academy is er al vroeg bij om zijn rijders een goede plaats te bezorgen in het formule 2 kampioenschap bij gerenommeerde teams. Giuliano Alesi, die dit jaar nog uitkwam voor Trident Racing maakt de overstap naar HWA Racelab. De zoon van Jean Alesi kwam niet verder dan twee zevende plaatsen als beste resultaat dit jaar.

Callum Ilott - Sauber Junior Team by Charouz
Callum Ilott - Sauber Junior Team by Charouz
Ook Callum Ilott doet er een tweede jaar formule 2 bij, de Brit, die dit jaar deel uitmaakte van het Sauber Junior Team by Charouz,  zal in 2020 uitkomen voor UNI-Virtuosi. Ilott scoorde tot op heden twee derde plaatsen in het formule 2 kampioenschap. Marcus Armstrong mag dan weer zijn eerste seizoen in de klasse aanvatten bij het Franse topteam ART Grand Prix, dat dit jaar met Nyck de Vries nog de titel binnenhaalde.

Foto's: Racing International Photography & Georges De Coster
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 2 op donderdag 28 november 2019.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons