Ferrari Finali Mondiali: Florian Merckx is wereldkampioen Trofeo Pirelli

Podium Trofeo Pirelli 2020
In Misano vonden op zondag tijdens de Ferrari Finali Mondiali de wereldkampioenschappen van de Ferrari challenges plaats. In de Trofeo Pirelli kroonde onze landgenoot Florian Merckx (Baron Motorsport) zich tot kampioen. John Wartique (Francorchamps Motors Luxembourg) eindigde net naast het podium. De wereldtitel in de Coppa Shell ging naar noorderbuur Roger Grouwels (Race Art – Kroymans).
Florian Merckx
In de race die de wereldtitel in de Trofeo Pirelli bepaalde kwam Thomas Neubauer (Charles Pozzi - Courage) als eerste over de finishlijn voor Merckx. Maar een half uur na de race werd Neubauer gediskwalificeerd wegens een technische onregelmatigheid aan zijn wagen. De zege en de titel gingen alzo naar Florian Merckx. Fabienne Wohlwend (Octane 126) en Cooper MacNeil (Ferrari of Westlake) promoveerden zo respectievelijk naar de plaatsen twee en drie. Neubauer ging echter in beroep waardoor de uitslag onder voorbehoud is.

Roger Grouwels en Michael Simoncic (Baron Motorsport) vochten om de leiding in het begin van de race van de Coppa Shell, maar in de achtste ronde wist de Nederlander zijn tegenstander te verschalken en naar de zege te rijden.

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 7 maart 2021.