van der Horst

Ferrari met derde van vier toegelaten turbo's, maar ziet geen probleem - Vandoorne reeds aan vierde

Kimi Räikkönen - Ferrari
Kimi Räikkönen - Ferrari
Ferrari maakte vanmorgen in Rusland bekend dat het de MGU-H en de turbo op zowel de wagen van Sebastian Vettel als de bolide van Kimi Räikkönen heeft vervangen. De Scuderia zit hiermee bij het aansnijden van de vierde Grote Prijs van het seizoens reeds aan de derde turbo en dat terwijl de reglementen voorschrijven dat er in de loop van het seizoen maximaal vier turbo's mogen gebruikt worden. De WK-leider gaf aan Ted Kravitz evenwel aan dat dit de normale gang van zaken was en dat het team geen problemen ziet...
Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Hoewel Ferrari dus reeds bij beide wagens aan de derde turbo toe is, zijn de vorige twee turbo's niet verloren. Ze mogen nog steeds gebruikt worden, indien het team de onderdelen betrouwbaar genoeg acht. De kans dat Vettel en Räikkönen dit jaar evenwel een grid penalty krijgen, is echter huizenhoog. Ook bij Haas, die eveneens als Ferrari gebruikmaken van de Ferrari 062 motor, werden nieuwe turbo's voorzien. Bij Honda is de situatie zo mogelijk nog meer nijpend, maar dat mag geen verrassing heten. Fernando Alonso zit ook reeds aan de derde turbo, terwijl Stoffel Vandoorne's MCL32 vandaag het vierde exemplaar ingebouwd kreeg - net als de vierde MGU-H (het recuperatiesysteem in de uitlaat).

Foto's: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule 1 op vrijdag 28 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Rusland.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons