van der Horst

Ferrari onhult 488 GT Modificata op basis van GT3- en GTE-bolide

Ferrari 488 GT Modificata
Ferrari 488 GT Modificata
Ferrari heeft de Ferrari 488 GT Modificata gepresenteerd, een bolide die gebaseerd is op de GT3- en GTE-specificaties van de Ferrari 488. De ingenieurs van Ferrari wilden daarbij een wagen bouwen die geen rekening diende te houden met de restricties van o.a. de Balance of Performance-regels. De wagen is daardoor niet toegelaten tot de openbare weg en kan dus uitsluitend worden gebruikt bij track days.
Interieur Ferrari 488 GT Modificata
Interieur Ferrari 488 GT Modificata
Door het wegvallen van reglementaire restricties en met een andere mapping, put Ferrari nu 700pk uit de biturbo V8. Ook op aerodynamisch vlak zijn er vernieuwingen, want de 488 GT Modificata kreeg een high downforce pakket dat voor meer druk aan de voorkant zorgt, zonder extra drag. Bij 230 km/h genereert de bolide meer dan een ton aan downforce. Afgezien van het dak uit alumnium, beschikt de 488 GT Modificata net als de 488 GTE over een bodywerk uit koolstofvezel, maar dat is niet het enige component dat uit de WEC-bolide werd overgenomen. Ook de ophanging van de GTE vond zijn weg naar de 488 GT Modificata, terwijl het ABS remsysteem uit de 488 GT3 Evo 2020 werd genomen. Daarnaast is er een dataloggingsysteem van Bosch

Ferrari 488 GT Modificata
Ferrari 488 GT Modificata
Een prijs gaf Ferrari niet mee voor deze wagen, al meldde het Steigerende Paard wel dat de Ferrari 488 GT Modificata geproduceerd wordt in een uiterst beperkte oplage en initieel voorbehouden is aan rijders die in het recente verleden in actie kwamen in Competizioni GT of Club Competizioni GT, het klantenprogramma van Ferrari met track days.
 

Foto's: FerrariDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Autonieuws op donderdag 26 november 2020.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons