van der Horst

Ferrari presenteert 812 Competizione en Competizione A gebaseerd op de Superfast

Ferrari 812 Competizione
Ferrari 812 Competizione
Alsof de Superfast al niet spectaculair genoeg is, maakte Maranello vandaag twee gelimiteerde uitvoeringen van de wagen bekend: de 812 Competizione en de 812 Competizione Aperta.
  • STX Motorhomes
Van buitenaf herken je beide nieuwelingen al van ver. Vooraan onderscheiden ze zich duidelijk van de Superfast door enkele typische karaktertrekjes op de lange motorkap en een hertekende voorbumper. De wagens hebben ook een imposante luchtinlaat een geen achterruit. Die maakt plaats voor een lichtmetalen koepel met aerodynamische luchtsleuven. De achterbumper onderging een complete metamorfose. Zo vertonen de Ferrari's grote ‘kieuwen’ achter de wielen en een imposante diffuser en spoiler. Zoals de benaming het reeds laat vermoeden beschikt de 812 Competizione A over een afneembaar dakpaneel. 
V12
Ferrari 812 Competizione - Competizione Aperta
Ferrari 812 Competizione - Competizione Aperta
Technisch gezien erven beide nieuwelingen de hoogstaande technologie van de 812 Superfast, maar dan in een geëvolueerd stadium. Dat betekent een twaalfcilindermotor die 830 pk ontwikkelt bij 8500 t/min. Het maximale toerental bedraagt 9500 t/min. De zevenbak met dubbele koppeling onderging een evolutie en schakelt daardoor 5% sneller. De onafhankelijke vierwielsturing zorgt voor optimale stabiliteit. Het Side Slip Control systeem zorgt ervoor dat de Ferrari zo efficiënt mogelijk aan de grond 'kleeft' tijdens het rijden. Michelin Cup2R banden zorgen voor een optimaal contact met het wegdek.

Tekst: Alec Lavaerts Foto’s: Ferrari      
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Automotive op donderdag 6 mei 2021.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons