van der Horst

Ferrari presenteert de Roma

Ferrari Roma
Ferrari Roma
Een wagen die de hedendaagse interpretatie is van de zorgeloze levensstijl van het Rome uit de jaren ’50 en ’60, zo beschrijft Ferrari de Roma, het nieuwste model van de Italiaanse firma. De Roma, een 2+2 coupé met de motor voorin is al het vijfde nieuwe model dat Ferrari dit jaar presenteert. Met de Roma, die zich nestelt in het gamma boven de F8 en onder de Portofino, gaat Ferrari de strijd aan met de Aston Martin Vantage en Mercedes AMG GT.
  • STX Motorhomes
Ferrari Roma
Ferrari Roma
Ferrari besteedde veel tijd aan de look van de wagen, het merk breekt met de hoekige vormgeving en de ronde achterlichten die de vorige modellen kenmerkten en presenteert een coupé met vloeiende lijnen en opvallend weinig koelsleuven. De vooraan gelegen 3,9 liter V8 motor voorzien van twee turbo’s, levert 620 pk en brengt de Roma van 0 naar 100 km/u in 3,4 seconden en van 0 naar 200 km/u in 9,3 seconden. De Roma die 1472 kg weegt haalt een topsnelheid van meer dan 320 km/u.

De Roma heeft de Portofino als basis, maar beschikt over een eigen interieur met een volledig digitaal dashboard. Het centraal geplaatste infotainmentsysteem staat in de hoogte gericht en ook de passagier beschikt over een eigen display.

Foto's: Ferrari
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Autonieuws op donderdag 14 november 2019.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons