van der Horst

24H Le Mans: Ferrari staat open voor terugkeer naar Le Mans

6H Spa: De wedstrijd in beeld gebracht (deel 1)
Ferrari en Le Mans, het zijn twee begrippen die mensen graag aan elkaar koppelen. Uiteraard staan er elk jaar Ferrari’s aan de start van de 24 uren van Le Mans, maar enkel om te strijden voor de glorie bij de GT’s. Het spreekt dan ook tot de verbeelding dat een historisch en prestigieus merk als Ferrari terug mee zou doen voor de algemene overwinning met een LMP1 en vaak wordt deze illusie door sommigen dan ook voor werkelijk gehouden. Tijdens het jaarlijkse eindejaarsfeest te Maranello zorgde niemand minder dan Ferrari president Luca di Montezemolo echter voor koren op de molen door openlijk zijn interesse voor een terugkeer naar La Sarthe te uiten. Het is al van 1973 geleden dat het Italiaanse merk met een prototype (Ferrari 312P) officieel deelnam aan de 24 uren van Le Mans.
Felipe Massa - Ferrari F138
Felipe Massa - Ferrari F138
“We hebben gewonnen met de 458 GTE, maar het idee om in Le Mans te racen in de hoogste klasse bevalt me zeker ook,” verklaarde di Montezemolo via het officiële communicatiekanaal van Ferrari. Bovendien stak hij zijn ambitie niet onder stoelen of banken; “Wie weet, misschien kunnen we op een dag terugkeren en winnen, iedereen bedanken en terug naar huis keren. Misschien moet we het eens zeer ernstig gaan overwegen." 
 
6H Spa: De wedstrijd in beeld gebracht (deel 2)
Uiteraard wil dit nog niets zeggen, in het verleden doken er al meermaals gelijkaardige signalen op, vaak om druk uit te oefenen wanneer de Italianen hun zin niet kregen in de Formule 1. Vandaag de dag is er echter een nieuwe dimensie aan het verhaal, in die zin dat het in principe mogelijk moet zijn om de nieuwe F1 V6 turbomotoren en bijhorende hybridesystemen ook in te bouwen in een LMP1, wat natuurlijk een schaalvoordeel is.

Foto's: Georges De Coster, Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in 24 Heures du Mans op maandag 16 december 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons