van der Horst

Ferrari steekt neus aan het venster; Mercedes in de problemen

Sebastian Vettel - Ferrari SF1000
Sebastian Vettel - Ferrari SF1000
Ferrari heeft eindelijk wat meer snelheid aan de dag gelegd tijdens de wintertesten voor het komende Formule 1-seizoen. Sebastian Vettel klokte deze ochtend een rondetijd op het circuit van Barcelona die niet meer geklopt werd, maar wel ruim een seconde trager was dan de prestatie van Valtteri Bottas (Mercedes) een week geleden. De regerende wereldkampioenen kenden een mindere dag door een motorprobleem voor Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton - Mercedes W11
Lewis Hamilton - Mercedes W11
De krachtbron van Mercedes is niet kogelvrij, zo werd vandaag (nogmaals) bewezen. Niet alleen Williams zag al meermaals tijd wegtikken door een motorprobleem, ook het fabrieksteam heeft eronder te lijden. Na een euvel bij Valtteri Bottas dat tijdens de eerste testweek relatief weinig zorgen baarde, was het deze namiddag de beurt aan regerend wereldkampioen Lewis Hamilton om zijn W11 al na twaalf ronden te parkeren. Als Mercedes een zwakke plek heeft, zit die dus onder de motorkap.

Regenachtige ochtend

Max Verstappen in de fout
Max Verstappen in de fout
Voor het eerst kregen de nieuwe F1-bolides af te rekenen met regenweer, waardoor ruim de helft van de ochtendsessie werd afgewerkt op het Intermediate-rubber van Pirelli. Toen het asfalt in Barcelona was opgedroogd, lieten heel wat rijders zich toch verrassen op de vochtige boordstenen. Antonio Giovinazzi reed zijn achtervleugel naar de haaien in de vierde bocht van het Spaanse circuit, maar iets verderop waren het vooral Valtteri Bottas (Mercedes), Sebastian Vettel (Ferrari) én Max Verstappen (Red Bull) die in de fout gingen. De Fin en de Duitser proefden van het grind maar konden hun weg voortzetten, onze noorderbuur had minder geluk.

Sebastian Vettel - Ferrari SF1000
Sebastian Vettel - Ferrari SF1000
Net voor de lunch haalde Ferrari het snelste rubber uit de kast om Sebastian Vettel op weg te sturen naar de snelste dagtijd. Hoewel de Italiaanse constructeur ontkent dat het met minder motorvermogen onderweg is, ging de viervoudige wereldkampioen slechts één tiende onder de chrono van Robert Kubica (Alfa Romeo) gisteren. In de namiddag was Vettel vervolgens exact even snel als Racing Point-rijder Lance Stroll tijdens een racesimulatie. Wordt het toekomstige Aston Martin-team dé verrassing van 2020 of blijft Ferrari verstoppertje spelen?

Pierre Gasly - Alpha Tauri
Pierre Gasly - Alpha Tauri
Niet voor het eerst hoorde Alpha Tauri - het voormalige Toro Rosso - bij de teams die vooraan plaatsnamen. Pierre Gasly was twee tiende trager dan Sebastian Vettel en een fractie sneller dan Lance Stroll. Max Verstappen werd zesde, net voor Valtteri Bottas.

Morgen krijgen de F1-teams een laatste kans om hun nieuwe bolides op punt te zetten voor de Grote Prijs van Australië.
 


Foto's: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Formule 1 op donderdag 27 februari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Wintertesten Barcelona 2.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons