van der Horst

Ferrari toont de unieke SP38

Ferrari SP38
Ferrari SP38
Woensdag trok de Italiaanse sportwagenbouwer uit Maranello het doek van de Ferrari SP38, een one-off die is gebaseerd op de 488 GTB. In Fiorano werden door Ferrari de sleutels overhandigd aan de trotse eigenaar van de SP38, die de supercar naar eigen smaak liet ontwerpen. De indrukwekkende Ferrari SP38 is komende zaterdag te bewonderen op het Concorso d’Eleganza Villa d’Este.
Ferrari SP38
Ferrari SP38
Het ontwerpteam van Ferrari ontwikkelde de SP38 in samenspraak met een toegewijde klant die een grote passie heeft voor het racen. Deze eenmalige productie heeft als basis het chassis van een 488 GTB. Het resultaat is een exclusieve sportwagen die zowel op de openbare weg alsmede op het circuit zijn mannetje staat. De ontwerpers lieten zich inspireren door een andere twinturbo uit de Italiaanse stal, de legendarische Ferrari F40. Onder meer de achterspoiler, de dubbelronde achterlichten en de grote vooruit die afloopt naar de achterkant zijn afgeleid van de F40. De lip aan de onderkant van de voorbumper is een knipoog naar de 308 GTB.

Ferrari SP38
Ferrari SP38
Het koetswerk van deze unieke bolide is van drie lagen rode lak voorzien. Welke aandrijving de SP38 krijgt is door de Italiaanse F1-constructeur niet bekend gemaakt, maar de als basis dienende 488 GTB beschikt over een 3.9 liter twinturbo V8 die 670 pk levert. Helaas hebben de Italianen al laten weten dat het bij dit enkele exemplaar blijft van de Ferrari SP 38…..

Foto's: Ferrari
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Michel Helders in Autosalon op donderdag 24 mei 2018.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons