van der Horst

Ferrari versus Audi in het Franse GT kampioenschap

Fabien Barthez/Morgan Moullin-Traffort - Sofrev ASP Ferrari 458
Fabien Barthez/Morgan Moullin-Traffort - Sofrev ASP Ferrari 458
Ook in Frankrijk gaat dit weekend het nationale GT3- kampioenschap, GT Tour genaamd, van start. De eerste manche vindt plaats op het Circuit van Le Mans en er worden 21 wagens aan de start verwacht. Opvallend is dat tweederde van het deelnemersveld bestaat uit Ferrari’s (7) en Audi’s (8) waarnaast BMW en Porsche met twee wagens vertegenwoordigd zijn en McLaren en Mercedes er één aan de start brengen. Net als vorig jaar worden er per weekend twee wedstrijden van één uur gereden, daarentegen wordt het aantal vrije testen uitgebreid met de bedoeling om vooral de gentleman drivers meer tracktime te geven.
Sébastien Loeb Racing McLaren MP4-12C
Sébastien Loeb Racing McLaren MP4-12C
Vorig jaar was McLaren het merk dat het meest in de spotlights stond nadat drie gerenomeerde teams, Sébastien Loeb Racing, ART GP en Hexis Racing de MP4-12C van de Britse constructeur als strijdwapen hadden gekozen. De McLaren's kenden echter veel technische problemen en uiteindelijk ging de titel naar de Sofrev-ASP Ferrari van Barthez en Moullin-Traffort. Hexis Racing werd deze winter opgedoekt, ART GP zocht andere oorden op en Loeb Racing wisselde zijn McLaren’s in voor de Audi R8 LMS ultra. Gelukkig nam het Luxemburgse DKR Engineering één van de Hexis McLarens over en zet het deze dit jaar in voor het duo Toni Samon/Laurent Cazenave, of er kwam geen McLaren meer aan de start.

Sofrev-ASP is opnieuw favoriet voor de titel hoewel Fabien Barthez de overstap naar de ELMS maakte. Morgan Moullin-Traffort is gebleven en wordt nu geflankeerd Philippe Giauque. Sofrev-ASP zet nog twee Italiaanse bolides in waarvan één voor het oud-kampioenenduo Olivier Panis/Eric Debard. Ook Sport Garage (2) en het nieuwe Duqueine Engineering (2) kozen voor de Ferrari 458. Audi doet zelfs nog beter want van het Duitse merk komen er niet minder dan 8 exemplaren aan de start. Naast Sébastien Loeb Racing (2) en Team Speed Car komt Saintéloc Racing met niet minder dan 4 R8’s opdagen. Imsa Performance Matmut maakt zijn terugkeer in GT Tour en blijft trouw aan Porsche, de 911 GT3 R zal
Team Speed Car Audi R8 LMS ultra
Team Speed Car Audi R8 LMS ultra
bemand worden door vaste rijders Raymond Narac en Nicolas Armindo. Nourry Compétition schreef ook een Porsche in, maar dan wel in de Coupe de France voor Gentleman drivers. Mogelijk zakt ook Pro GT by Almeras met een Porsche af naar enkele meetings. Just Racing Team China en Chab Evolution kozen dan weer voor de BMW Z4 en Chab Evolution doet het met één Mercedes SLS GT3.

Foto: GT Tour & Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FFSA GT Tour op zaterdag 26 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Le Mans Bugatti.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons